ارائه یک مدل برنامه ریزی آرمانی خطی به منظور توسعه تکنیک بسط عملکرد کیفیت (مطالعه موردی: صنعت آجر)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: EBM01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1055
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد همتی

استادیار گروه مدیریت صنعتی، عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد س

محمد زرگر

استادیار گروه مدیریت صنعتی، عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد س

اکرم مهنانی

دانشجوی گروه کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سم

چکیده

این تحقیق با هدف پاسخگویی به خواسته های مشتریان در صنعت آجر انجام شده است و یک چارچوب ترکیبی از بسط عملکرد کیفیت و برنامه ریزی آرمانی برای گزینش نیازهای فنی محصول ارائه می دهد. در اینچارچوب برای استخراج ضرایب مورد استفاده در مدل ریاضی و اولویت بندی نیازهای مشتریان از رویکرد تحلیل سلسله مراتبی گروهی استفاده شده است. این روش تصمیم گیرندگان را قادر می سازد تا اثرات متقابلو همزمان بسیاری از وضعیت های پیچیده و نامعین را تعیین کنند. و اولویت ها، اهداف، دانش و تجربه ی خود را تنظیم نمایند و احساسات و قضاوت های خود را نیز به طور کامل در نظر گیرند. علاوه بر این، باید ماهیتچند هدفه بودن مسأله را در نظر گرفته و دیگر اهداف مورد نظر در طراحی محصول از جمله محدودیت های بودجه، ظرفیت تولید ماشین آلات، تأمین مواد اولیه و سیستم بارگیری و حمل، میزان انعطاف پذیری، رقابتپذیری محصول در بازار، کاهش بهای تمام شده و کاهش ضایعات را نیز وارد فرآیند سازد. مدل آرمانی ارائه شده در این تحقیق، بر روی محصول آجر تیغه ای 10 سانتی در شرکت پیشرو مصالح شرق که تولید کننده محصولات آجر و انواع آجرهای تیغه ای و دیواری است اجرا شده است. نتایج نشان می دهد که در مرحله توسعه محصول پنل 10 مطابق با خواست مشتریان و آرمان های شرکت باید به آن دسته از نیازهای فنی که مقادیر آن ها عددی غیر صفر است توجه بیشتری شود و آن دسته از نیازهای فنی که عددی غیر صفر دارند با همین شرایط فعلی در تولید در نظر گرفته شوند

کلیدواژه ها

برنامه ریزی آرمانی، خانه کیفیت، رضایت مشتری، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، گسترش عملکرد کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.