نسبت سنجی بین عدالت محوری در حقوق اسلامی کودکان با سند ۲۰۳۰

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF15_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناظره بتول

طلبه مقطع دکتری فقه خانواده،جامعه المصطفی العالمیه قم

مریم برقعی

مدیر گروه فقه خانواده جامعه المصطفی العالمیه و رئیس پژوهش کده فقه و مبانی حقوق جامعه الزهرا

چکیده

عدالت محوری حقوق کودکان به معنای تحقیق تامین حقوق با احترام به ارزش و ... است، در این مقاله مبانی و اصوا عدالت محوری حقوق کودکان به طور دقیق تحلیل شده و اثر تخشی آن در حفاظت از حقوق کودکان مورد بررسی قرار گرفته استهدف مقاله حاضر بحث نسبت سنجی عدالت محوری در حقوق اسلامی کودکان و رویکرد تطبیقی با سند ۲۰۳۰ می باشد با استفاده از روش توصیفی تحلیلی به موضوع پرداخته است. ایجاد عدالت محوری برای حقوق اسلامی کودکان به منظور دستیابی به حقوق بنیادی و اساسی خود اشاره دارد. یکی از دغدغه های نظام های حقوقی در اغلب کشورهای جهان مساله آموزش و تربیت نسل آینده است. در این میان کودکان به عنوان آینده سازان دارای حقوقی می باشند که تکلیف اجرای آن بر عهده دولت و خانواده است و تطبیق و راستایی اصول عدالت محوری حقوق اسلامی کودکان با اهداف سند ۲۰۳۰ مورد بررسی قرار گرفته است و همچنین تفاوت ها و نقاد تمایز بین این دو مفهوم تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این مطالعه حق بر آموزش و تربیت ضمن بررسی سند تحول و سند ۲۰۳۰ مورد بررسی قرار گرفت، سند ۲۰۳۰ دارای این مسائل مثبت یا مشابه حقوق کودکان است اما در این قسمت با نظریه اسلام فرق دارد، یافته ها نشان داد که در مورد حق بر تربیت متون قانونی محدودی وجود دارد و برخی از این متون نیز قابل انتقاد و نیازمند بازنگری است. آموزش اصلی ترین انتقاد وارده مساله عدالت آموزشی و رایگان بودن آن است، همچنین در مورد حق بر زمینه و هدف، دستاورهای این تحقیق به شیوه توصیفی و انتقادی با استفاده از منابعکتابخانه ای به انجام رسیده است.

کلیدواژه ها

عدالت،عدالت محوری ، حقوق، سند۲۰۳۰، بومی سازی قوانین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.