بررسی وضعیت روانشناختی مردان سالمند ایرانی در دوران همه گیری کرونا در سال ۱۴۰۰

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 49

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CRCI02_054

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1403

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری کوید۱۹ به عنوان یک بیماری همه گیر که اثرات همه جانبه از جمله اجتماعی، اقتصادی و روان شناختی طولانی مدت بر افراد داشته است، ترس و اضطراب زیادی را ایجاد کرده است. سالمندان به عنوان گروه های آسیب پذیر مستعد تجربه اثرات ناگوار همه گیری ها می باشند. با توجه به شیوع بالاتر عوامل خطر مرگ و میر در مردان، مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات روان شناختی کرونا بر مردان سالمند ایرانی انجام شد.روش : مطالعه حاضر بخشی از یک پیمایش ملی آنلاین با کد IR.USWR.REC.۱۴۰۰.۱۴۵ که در ۳۱ استان کشور بر روی ۶۶۷ مرد سالمند انجام شد. در این مطالعه احساسات یا اثرات روانشناختی کوید۱۹ توسط چک لیست معتبر ارزیابی احساسات رینولد و همکاران (۲۰۰۸) ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ انجام گردید.یافته ها: در مطالعه حاضر که بر روی ۶۶۷ مرد سالمند ایرانی انجام شد، مشارکت کنندگان مردان سالمند با میانگین سنی ۶۹.۸۹ (M:۶۹.۸۹ , SD:۷.۶۱) در محدوده سنی ۶۰-۹۶ سال بودند. بیشترین احساسات تجربه شده در مردان سالمند شامل دلتنگی(۲۲.۵%)، کلافگی(۲۰.۷%)، ناراحتی(۲۰.۲%) و نگرانی(۱۹.۸%) است و کمترین احساسات تجربه شده به ترتیب شامل شادی(۱.۳%)، گناه(۱.۶%) و راحتی و آسایش(۱.۹%) بود. سالمندان مرد مبتلا به فشار خون و دیابت بطور معنی داری ترس ، درماندگی ، تنهایی ، ناراحتی و دلتنگی بیشتری را تجربه کرده بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله به نظر میرسد که گروه مردان به ویژه سالمندان مرد با سابقه فشار خون و دیابت به طرز قابل توجهی خطرات روانشناختی ناشی از بیماری کوید۱۹ را تجربه کرده اند بنابراین نیاز است که مداخلات مشاوره ای و روانشناختی لازم جهت حفظ سلامت روان آن ها انجام شود.

نویسندگان

نسیبه زنجری

. دکترای سلامت و رفاه اجتماعی. استادیار، مرکز تحقیقات سالمندی و گروه آموزشی سالمندی ، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

ساناز نجفی

. دانشجوی ارشد رشته سلامت سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

یداله ابوالفتحی ممتاز

. دکترای تخصصی سلامت سالمندان. دانشیار ، مرکز تحقیقات سالمندی و گروه آموزشی سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. موسسه تحقیقات سالمندی مالزی، دانشگاه پوترای مالزی، مالزی.

سحر یارایی

. دانشجوی ارشد رشته سلامت سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی