سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نماد شناسی گنبد

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,330

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TTSC01_024

تاریخ نمایه سازی: 28 تیر 1392

چکیده مقاله نماد شناسی گنبد

در این مجال قصد داریم تا گنبد را با رویکرد نمادشناسی مورد مطالعه قرار دهیم و جنبه های گوناگونِ آن را از منظر نمادین بررسی کنیم. پرسش اصلی در این پژوهش عبارت است از اینکه گنبد چه معانی و دلالت های نمادینی دارد. با توجه به اینکه گنبد یک فرم سنتی است و از آنجایی که هنرسنتی به طور کلی بیان و کارکردی نمادین دارد، بنابراین نمادشناسی می تواند موجب فهم و باز شدن بسیاری از ابعاد معنایی این هنر شود. بنا بر ایندر این مقاله می کوشیم تا از طریق نمادشناسی به معانی و مفاهیمی که گنبد بر آن دلالت دارد هرچه بیشتر پی ببریم و معنای آن را بیش از آنچه که تا کنون واگشایی شده است آشکار سازیم. در این پژوهش از روش های ریشه شناختی، واژه شناختی، تطبیقی، تفسیری و اسطوره شناختی استفادهشده است. به علاوه بسیاری از ارتباط های صوری و معنایی در مورد گنبد مورد تأمل و ژرف اندیشی قرار گرفته اند. از میان معانی و دلالت هایی که ازطریق این روش ها برای گنبد به دست می آید می توان به این ها اشاره کرد: روح، آسمان، عرش، عالم امر، خانه، خانه ی خدا، الوهیت، کمال، ابدیت، تمامیت، امکانات بالقوه ی هستی، حرکت از زمین به آسمان و از جسم به روح، تولد، زهدان، آغاز، رستاخیز و امید. چگونگی ارتباط این معانی با گنبددر این نوشتار توضیح داده شده است

کلیدواژه های نماد شناسی گنبد:

نویسندگان مقاله نماد شناسی گنبد

فردیس فیض بخش

پژوهش هنر، تهران،دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس

حسن علی پورمند

مدیرگروه پژوهش هنر تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
قرآن حکیم، ترجمه بهرام پور، ابوالفضل، تهران، نشر آوای قرآن، ...
آیتو، جان، فرهنگ ریشه شناسی انگلیسی، ترجمه کاشانیان، حمید، تهران، ...
ذکرگو، امیرحسین، «معماری بودایی و وجوه نمادین آن»، صلنامه خیال، ...
شوالیه، ژان و گربران، آلن، فرهنگ نمادها، ترجمه فضایلی، سودابه، ...
کوپر، جی. سی، فرهنگ مصور نمادهای سنتی، ترجمه کرباسیان، ملیحه، ...
گنون، رنه، «معانی نمادین گنبد»، ترجمه فردانش، فرزین، فصلنامه خیال، ...
Cresswell, Julia, Word Origins, Second Edition, New York, Oxford University ...
Dubois, _ _ _ Dauzat, _ _ _ _ Guenon, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نماد شناسی گنبد" توسط فردیس فیض بخش، پژوهش هنر، تهران،دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس؛ حسن علی پورمند، مدیرگروه پژوهش هنر تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش فناوری و سازه های سنتی بامحور گنبدها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گنبد، نماد، نمادشناسی، معماری اسلامی، کره، پایه ی گنبد هستند. این مقاله در تاریخ 28 تیر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4330 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مجال قصد داریم تا گنبد را با رویکرد نمادشناسی مورد مطالعه قرار دهیم و جنبه های گوناگونِ آن را از منظر نمادین بررسی کنیم. پرسش اصلی در این پژوهش عبارت است از اینکه گنبد چه معانی و دلالت های نمادینی دارد. با توجه به اینکه گنبد یک فرم سنتی است و از آنجایی که هنرسنتی به طور کلی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نماد شناسی گنبد با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.