بررسی تعدادی از عوامل مؤثر بر ترانسفورماسیون و باز زایی گیاه نارنج (C. aurantium)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 789
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_687
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
در این پژوهش به منظور به دست آوردن گیاهان تراریخت نارنج از ترانسفورماسیون قطعات اپی کوتیل و هیپوکوتیل نارنج به واسطه اگروباکتریوم استفاده شد. ترانسفورماسیون این قطعات از طریق هم کشتی با هم سویه ی EHA105 اگروباکتریوم تومفاشینس وکتور pFGC5941 دارای ژن کد کنندگی پوشش پروتئینی ویروس تریستزای مرکبات انجام شد. این مطالعه با هدف الغا مقاومت بیماری تریستزا و همچنین بهبود شرایط با زاید گیاهان تراریخت انجام شده است. ریز نمونه ها از گیاه چه هائیتی شدم که به مدت چهار هفته در تاریکی رشد کرده بودند که یافتههای که پس از چهار هفته رشد در تاریکی گدای روشنایی به روز با فتوپریود 16 ساعت رد کرده بودند. در محیط کشت شاهزاده سطوح مختلف GA3 mg/l 1 ، 0/5 ، 0 استفاده شد و اثر زخم زدن با ایجاد برش طولی در انتهای ریز نمونهها و همچنین اثر استفاده از وکیوم بر کارایی ترانسفورماسیون مورد بررسی قرار گرفت . تأیید ترانسفورماسیون در محیط انتخابی حاوی علفکش بستا و همچنین با انجام واکنش PCR صورت گرفت. بهترین نتایج از گیاهانی که پس از رشد در تاریکی دوره روشنایی رد کرده بودند در حضور mg/l GA3 1 و با انجام و کیوم به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بنفشه فتاح
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی - دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
محمد مهدی سوهانی
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
عبدالله حاتم زاده
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
بهروز گلعین
محقق موسسه تحقیقات مرکبات کشور - رامسر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :