کلونینگ توالی کامل ژن Fom2 از طالبی شهد شیراز
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 631
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_675
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
دستیابی به توالی ژنهای مقاومت در تولید ارقام مقاوم ارزش بالایی دارد. ژن Fom2 به عنوان عامل مقاومت در مقابل نژاد صفر و یک پارچه Fusarium oxysporum f. sp. melonis (FOM) شناخته شده است. نتایج مطالعات قبلی حضور بخشی از توالی این ژن را در مقام ایرانی هم بز مطالبی نشان داده است. این مطالعه با هدف بررسی توالی کامل این ژن و کلونینگ آن انجام شد. بدین منظور توالی کامل این ژن در بانک اطلاعات NCBI بازیابی شد و با انجام آنالیز های بیو انفورماتیک جفت پرایمر اختصاصی PSh20-2-F/R جهت تکثیر توالی کامل ژن طراحی شد. با توجه به مقاوم گزارش شدن رقم شهر به شیراز MSB006 ویژه نامه این رقم پس از استخراج به عنوان DNA الگو مورد استفاده قرار گرفت. در الگوی الکتروفورزی محصول PCR ترک کنید اندازه مورد انتظار (حدود 303 کیلوباز) مشاهده شد. قطعه تکثیر شده جهت توالی یابی در وکتور pTG19 کلون گردید. کلنی های نه ترکیب با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و یونیورسال M10 تأیید شدند و به منظور تأیید نهایی توالی یابی نسبت به توالی یابی دو جهت آن اقدام شد. نتایج توالی یابی حضور ژن Fom2 را در طالبی شهد شیراز مورد تأیید قرار داد. این نتایج اولین گزارش از توالی ژن Fom2 از اقوام ایرانی به شمار میرود و به شناسایی چندین موتاسیون منتج گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محدثه مقیمی خیرآباد
دانشجوی کارشناسی ارشد بیو تکنولوژی دانشگاه صنعتی شاهرود
شاه رخ قرنجیک
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود
فرهاد شکوهی فر
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم گیاهی - دانشگاه فردوسی مشهد
مجتبی ممرآبادی
استادیار پژوهشکده علوم گیاهی - دانشگاه فردوسی مشهد-استادیار گروه گیاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :