بررسی و مقایسه کمی وکیفی کارایی روش استخراج CTAB با روش SDS برای تخلیص DNA از زنبورعسل آپیس ملیفرا melliferra Apis جهت مطالعات ژنتیکی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,540
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_601
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
امروزه برای شناسائی جهشهای موجود در سطح ژنوم می توان از تکنیکهای مختلفی همچون روشهای مبتنی بر PCR از جمله Microsatellite DGGE ،RFLP ،AFLP ،SSCP و ARMS استفاده نمود. این تکنیکها عمدتا برای نقشهیابی ژنها، تشخیص ژنوتیپهای مختلف یک ژن مطلوب و همچینین مطالعات جمعیتی و آزمون انساب استفاده میشود. مزیت انکارناپذیر این تکنیکها، تجزیه و تحلیل سریع اطلاعات ژنوم در یک جمعیت با استفاده از مقادیر بسیار ناچیزی از DNA میباشد. بنابراین در قدم اول نیاز به استفاده از یک روش استخراج DNA که سریع و بی خطر و مقرون به صرفه باشد، همواره احساس می شود. چندین روش مختلف به منظور حداقل کردن مراحل استخراج DNA توسط محققان مختلف گزارش شده است. در این تحقیق اقدام به مقایسه روشهای مختلف استخراج DNA از زنبورعسل گردید. کیفیت و کمیت استخراج با دو روش CTAB و SDS مشخص شد.در این پژوهش کیفیت DNA ازنظر وجود شکستگی و مقدار RNA استخراج شده بوسیله الکتروفورز با ژل آگارز ارزیابی شد. و همچنین کمیت DNA استخراج شده با تعیین میزان جذب هریک از نمونه ها در طول موج های 260 و 280 نانومتر بوسیله دستگاه اسپکتروفتومتر مشخص گردید. و در نهایت روش CTAB روشی مناسب، مقرون به صرفه برای استخراج DNA برای زنبورعسل پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا حلفی مسبوبی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح دام دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی
امیر حسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :