شناسایی چند شکلیهای تک نوکلئوتیدی در ناحیه پروموتور ژن اینترلوکین - 2 با استفاده از نشانگر آنزیمی ApoI در مرغ های مولد ایستگاه اصلاح نژاد مرغ بومی مازندران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,034

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_577

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

اینترلوکین- 2 سایتوکینی است که فقط توسط سلول های کمکی T نوع یک تولید می شود و سلول های هدف آن لنفوسیت های و NK ،B ،(CD4,CD8) T ماکروفاژ ها می باشند. اینترلوکین- 2 به واسطه ی تاثیر بر سلول های کمکی T نوع یک و سلولهای NK موجب تکثیر آنها شده و تولید سلول های LAK را نیز افزایش می دهد. اینترلوکین- 2 در تولید اینترفرون گاما و اینترلوکین- 15 نقش القایی ایفا می کند و اثر مستقیمی بر فعالیت هتروفیل ها در طیور دارد. هدف از انجام این مطالعه شناسایی فرم های مختلف آللی ژن IL-2 با استفاده از نشانگر آنزیمی ApoI و تعیین وفور ژنی و ژنوتیپی آن بود. به منظور شناسایی چند شکلی ژن IL-2 ز تعداد 50 قطعه مرغ بومی مازندران خون گیری به عمل آمد. استخراج DNA به روش نمکی بهینه یافته و تکثیر یک قطعه 659 جفت بازی از ناحیه پروموتور این ژن توسط واکنش زنجیرهای پلی مراز PCR با استفاده از یک جفت پرایمر اختصاصی صورت گرفت. تعیین ژنوتیپ هر یک از نمونه ها با استفاده از آنزیم برشی ApoI انجام شد. در پژوهش حاضر برای این ژن در جایگاه مورد مطالعه فقط آلل E شناسایی شد و در نتیجه تمامی نمونه ها دارای ژنوتیپ مونومورف EE بودند. در نتیجه عدم وجود جایگاه برای نشانگر آنزیمی ApoI در قطعه تکثیری را می توان به پایین بودن تعداد نمونه و یا احتمالا عدم وجود جهش در جایگاه مورد نظر در جمعیت مرغ بومی مورد مطالعه نسبت داد.

نویسندگان

الهه قاسمیان سوربنی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، دانشکده علوم دامی و شیل

قدرت رحیمی میانجی

استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورز

زربخت انصاری پیرسرایی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Canon, J.G., 2000. Inflammatory cytokines in nonpathological state. News Physiol ...
  • Kaiser, P., Mariani, P., 1999. Promoter Sequence, exon:intron structure, and ...
  • Oppenheim, J.J., 2001. Cytokines: past, present and future. Imt JI ...
  • Prakash, V., Bhattacharya, T.K., Pandey, O.P., 2010. Genetic polymorphism study ...
  • Ye, X., Avendano, S., Dekkers, J.C.M., Lamont, S.J., 2006. Assosiation ...
  • Zhou, H., Buitenhuis, A.J., Weigend, S., Lamont, S.J., 2001. Candidate ...
  • نمایش کامل مراجع