بررسی جایگاه های ژنی مرتبط با وزن بدن در مرغ

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_569

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

بیشتر صفات مهم و با ارزش اقتصادی در مرغ، کمی هستند. یکی از مهمترین اهداف مد نظر در برنامه های اصلاحی طیور، شناسایی جایگاههای صفات کمی QTL مانند رشد وبهبود این صفات است. برنا مه های اصلاحی رایج برای طیور گوشتی معمولا حیوانات را بر اساس وزن بدن و ترکیب لاشه انتخاب می کنند و در عین حال هزینه های تولید را به حداقل می رسانند. به دلیل اهمیت زیاد و تاثیر گذاری بالای صفت وزن بدن و اصلاح آن در افزایش سود واحد های پرورش طیور، بررسی جایگاه های ژنی این صفت از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه شناسایی کلیه ی اطلاعات ساختار ژنتیکی صفت وزن در مرغ توسط خلاصه سازی و یکپارچه سازی نتایج حاصل از مطالعات اولیه ی QTL می باشد. به همین منظور در این تحقیق موقعیت QTL های شناسایی شده ی موثر بر صفت وزن بدن روی کروموزوم های مرغ بررسی شده است. اطلاعات مربوط به موقعیت QTL ها از سایت Chicken QTLdb جمع آوری شده است. که 19 کروموزوم حاوی QTL موثر بر وزن بدن بودند و در مجموع تعداد 64 QTL روی این کروموزوم ها شناسایی شد. قبل از کابرد انتخاب به کمک نشانگر در هر نژاد لازم است با انجام مطالعات ژنومی، نواحی ژنومی حامل چند شکلی های مرتبط با تنوع در صفات کمی شناسایی گردند. بنابراین نتایج حاصل از بررسی حاضر برای هدایت تحقیقات آینده ی ژنتیک و مطالعات ژنومیک در خصوص وزن بدن در مرغ مفید خواهد بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

رقیه اجباری

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض

علی اسماعیلی زاده

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

هادی چراتی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abasht, B., Dekkers, J. C. M and Lamon, S. J., ...
  • Churchill, G. A., Doerge, R.W.. 1994. Empirical threshold values for ...
  • Hansen, C., Yi, N., Zhang, Y. M., Xu, S., Gavora, ...
  • Hoching, P. M., 2005. Review _ QTL mapping results in ...
  • http ://www _ animalgenome _ O rg /Q TLdb/Chicken .html. ...
  • نمایش کامل مراجع