نقشه یابی جایگاه های ژنی موثر بر صفات اولیه رشد در بلدرچین ژاپنی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 639
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_568
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
بلدرچین ژاپنی Coturnix coturnix japonica یکی از گونه های طیور است که تاکنون در زمینه های تحقیقاتی و اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این تحقیق نقشه یابی جایگاه های ژنی QTL مرتبط با صفات رشد روی کروموزوم 3 در بلدرچین ژاپنی بود. طرح آزمایشی، یک طرح سه نسلی نسل والدین خالص سویه سفید و وحشی، نسل F1 و نسل F2 و کل جمعیت مورد مطالعه شامل 472 پرنده بود. با توجه به نقشه پیوستگی نشانگرهای ریزماهواره، سه نشانگر روی کروموزوم شماره ی 3 (نشانگر ریزماهواره Guj0099 در ناحیه سانترومر، Guj0035 در موقعیت 27 سانتی مورگانی و Guj0041 در موقعیت 38 سانتی مورگانی کروموزوم 3) انتخاب و تعیین ژنوتیپ پرندگان برای این نشانگرها با استفاده از واکنش زنجیره ی پلیمراز PCR ومتعاقب آن الکتروفورز با ژل پلی اکریل آمید انجام شد. صفات مورد مطالعه وزن بدن در زمان هچ و وزن یک هفتگی بود. آنالیز QTL به روش مکانیابی درون فاصلهای مبتنی بر رگرسیون و یک مدل تک QTL انجام گردید. برای صفت وزن بدن در زمان هچ QTL های معنی داری در 5 مدل آنالیز به ترتیب در موقعیت های 5 ، 31 ، 27 ، 13 و 7 سانتی مورگانی شناسایی شد. برای صفت وزن یک هفتگی QTL های معنی داری در آنالیز های شماره 2 و 3 به ترتیب در موقعیت های 31 و 30 سانتی مورگانی شناسایی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه اجباری
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض
علی اسماعیلی زاده
دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان
هادی چراتی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک واصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عض
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :