تاثیر برنامه تمرین ترکیبی هوازی و مقاومتی بر کیفیت زندگی بقایافتگان سرطان پستان: یک کارآزمایی تصادفی سازی کنترل شده
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 17، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-17-2_001
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: زنان مبتلا به سرطان پستان تحت درمان های مختلفی قرار می گیرند که می تواند عوارض جانبی بلندمدت و تاثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی آن ها داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه تمرین ترکیبی هوازی و مقاومتی بر کیفیت زندگی بقایافتگان سرطان پستان انجام گرفت.
روش بررسی: درمجموع ۶۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان با معیارهای واجد شرایط در دو گروه مداخله و کنترل به طور تصادفی تخصیص داده شدند. شرکت کنندگان در گروه مداخلات تمرین هوازی و مقاومتی (۲۸ نفر) و گروه کنترل (۲۵ نفر) مطالعه را تکمیل کردند. گروه مداخله به مدت ۱۲ هفته و هر هفته سه جلسه در برنامه های ورزشی پیش رونده شرکت کردند. هر هفته شامل دو جلسه تمرینات هوازی (جلسه اول و سوم هر هفته) و یک جلسه تمرینات مقاومتی (پیلاتس در جلسه دوم هر هفته) تنظیم شد. در ابتدای هر جلسه ۱۰ دقیقه شامل گرم کردن، ۲۰-۴۰ دقیقه تمرینات اصلی، و پس از آن ۱۰ دقیقه سرد کردن بود. قبل و بعد از برنامه ورزشی، پارامترهای کیفیت زندگی با پرسشنامه سازمان اروپایی تحقیقات و درمان سرطان QLQ-C۳۰ و یک ماژول خاص برای بیماران مبتلا به سرطان پستان QLQ-BR۲۳ جمع آوری و ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو، تی مستقل، همبستگی اسپیرمن و تحلیل واریانس و کوواریانس (ANCOVA) تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: وضعیت کلی سلامت و کیفیت زندگی بعد از ۱۲ هفته تمرینات هوازی و مقاومتی در گروه مداخله افزایش معناداری را نشان داد (۰.۰۱۹=P). این برنامه تمرینی سبب تاثیر معنادار بر عملکرد هیجانی(۰/۰۰۱=P)، مشکلات مالی(۰/۰۰۰۱=P)، عملکرد جنسی(۰/۰۰۰۱=P)، و لذت جنسی (۰/۰۰۰۱=P) بیماران گروه مداخله شد. در خرده مقیاس های علائم، میانگین نمرات گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل کمتر شده بود (۰/۰۵P<).
نتیجه گیری: استفاده از مداخله ورزش هوازی و مقاومتی برنامه ریزی شده و تحت نظارت برای بهبود کیفیت زندگی، افزایش عملکردها و کاهش علائم منفی مرتبط با درمان های سرطان پستان موثر است.
کلیدواژه ها:
Aerobic and resistance exercises ، Breast cancer survivors ، Quality of life ، تمرینات هوازی و مقاومتی ، کیفیت زندگی ، بقایافتگان سرطان پستان
نویسندگان
فاطمه السادات خدادادی
Nursing and Midwifery Sciences Development Research Center, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
فریدخت یزدانی
Nursing and Midwifery Sciences Development Research Center, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
الهام افتخاری قینانی
Sport Medicine Research Center, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :