بررسی تاثیر مشاوره تلفنی بر سندرم خانواده بیمار بخش مراقبت ویژه مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستان های منتخب آجا
محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 70
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCS-10-2_004
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بستری شدن در بخش مراقبت ویژه به دنبال ابتلا به کووید- ۱۹، نه تنها برای خود بیمار بلکه برای اعضای خانواده بسیار استرس زا است. توجه به مشکلات روانشناختی بیماران و اعضای خانواده آن ها از جمله سندرم خانواده بیمار بخش مراقبت ویژه و مشاوره به آنها با بهره گیری از روش های نوین در راستای پرستاری جامع نگر می باشد.
هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر مشاوره تلفنی بر سندرم خانواده بیمار بخش مراقبت ویژه مبتلا به کووید- ۱۹ بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی می باشد که جامعه آماری آن اعضای خانواده بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب آجا شهر تهران در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ بودند. ۴۴ نفر به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی با پرتاب سکه در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای گروه مداخله، مشاوره تلفنی به مدت ۵ روز و روزانه ۲۰ دقیقه انجام شد داده ها با استفاده از فرم مشخصات جمعیت شناختی و سیاهه سندرم خانواده جمع آوری شده و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی تفاوت معنی داری نداشتند (۰/۰۵>P). میانگین نمره سندرم خانواده قبل از مداخله در گروه آزمون ۹/۶۵±۸۷/۴۵ و در گروه کنترل ۱۱/۳۳±۸۹/۹۰ بود که تفاوت معنی داری نداشتند (۰/۴۶۱=P). میانگین نمره سندرم بعد از مداخله در روز پنجم،در گروه آزمون ۱۲/۰۶±۱۰۰/۰۵ و در گروه کنترل به ۱۳/۱۲±۱۰۹/۶۶ رسید که این تفاوت معنی دار بود (۰/۰۱۹=P). در روز ترخیص نیز به ترتیب به ۱۱/۲۴±۷۸/۸۵ و ۱۲/۴۷±۱۰۹/۳۸ رسید (۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی مشاوره تلفنی بر سندرم خانواده بیمار بخش مراقبت ویژه مبتلا به کووید- ۱۹، پیشنهاد می گردد پرستاران در طول پاندمی کووید- ۱۹ از این مداخله در جهت کاهش مشکلات روانشناختی اعضای خانواده بیماران بهره ببرند.
کلیدواژه ها:
Counseling ، COVID-۱۹ ، Intensive Care Units ، Nurses ، بخش مراقب ویژه ، پرستاران ، کووید- ۱۹ ، مشاوره
نویسندگان
مهدی اکبری اولادی
MSc in Intensive Care Nursing, School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سیده اعظم سجادی
Ph.D. in Nursing, Assistant Professor, Nursing Management Department, School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سید امیر حسین پیشگویی
Ph.D. in Nursing, Professor, Intensive Care Nursing Department, School of Nursing Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :