کنترل قهوه ای شدن در کشت بافت رقم شیرین پوست سفید انار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه درفشان

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

غلامحسین داوری نژاد

دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالرضا باقری

استاد گروه بیوتکنولوژی و ب هنژادی گیاهان زراعی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی تهرانی فر

دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

قهوه ای شدن یک مشکل جدی در استقرار ریزنمونه ها در گیاهان چندساله چوبی است که انجام موفقیت آمیز تکنیک های درون شیشه ای را پیچیده می سازد. یکی از موانع موجود در کشت درون شیشه ای انار، تراوش فنول هاست. آزادشدن ترکیبات فنولی باعث قهوه ای شدن محیط کشت و از بین رفتن ریزنمونه می گردد. بنابراین خنثی سازی و حذف فنول های آزادشده در محیط کشت اولین اقدام ضروری درکشت بافت انار محسوب می شود. اثر شستشو جذب کننده های زغال فعال 1 ، 2 ، 3 گرم بر لیتر و پل یوینیل پیرولیدین 1 و 2 گرم بر لیتر آنتی اکسیدانت اسید اسکوربیک 150 ، 200 و 300 میلی گرم بر لیتر لیتر) و تیمار ترکیبی پلی وینیل پیرولیدین 1 گرم بر لیتر+تاریکی+ واکشت ریزنمونه ها 1 ، 2 و 3 بار به فاصله 24 ساعت بر کنترل قهوه ای شدن ریزنمونه برگ انار رقم شیرین پوست سفید در طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای شستشو، جذب کنندها و آنتی اکسیدان اسید اسکوربیک هیچ تاثیری در کنترل قهوه ای شدن نشان ندادند و تنها تیمار ترکیبی پلی وینیل پیرولیدین 1 گرم برلیتر+تاریکی+ واکشت ریزنمونه ها سه بار به فاصله 24 ساعت، قهوه ای شدن محیط کشت و ریزنمونه را کنترل کرد.

کلیدواژه ها

ترکیبات فنولی، واکشت، جذب کننده ها، اسید اسکوربیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.