اثر IBA و GA3 در ریزازدیادی گلابی سبری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_431
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1571
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد
گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ف
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیع
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیع
چکیده
گلابی سبری Pyrus pyrifolia cv. Sebr یکی از مهمترین ارقام گلابی است که بطور وسیعی در ایران پرورش داده می شود. بررسی بهبود کشت درون شیشه ای درختان میوه، ما را در دستیابی به یک پروتکل موثر جهت تکثیر تجاری گیاهان چوبی یاری می رساند. اثر ترکیبات مختلف تنظیم کننده های رشد گیاهی (BAP+IBA+GA3 ،BAP+GA3 ،BAP+IBA ،BAP) در غلظت های متغیر BAP ؛ 2 و 3 میلیگرم بر لیتر و غلظت های ثابت IBA ؛ 0/1 میلیگرم بر لیتر و GA3 ؛ 0/5 میلیگرم بر لیتر بر مرحله پرآوری شاخساره مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش بصورت طرح کاملاً تصادفی و در 5 تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشاندهنده اثر معنی دار ترکیبات مختلف تنظیم کننده های رشد گیاهی بر تعداد شاخه پرآوری شده، تعداد جوانه جانبی متورم شده و رشد طولی ساقه اصلی بود (سطح احتمال 1%) درحالیکه طول ساقه پرآوری شده تحت تاثیر قرار نگرفت. با افزایش غلظت BAP تعداد شاخه های پرآوری شده افزایش یافت. GA3 در غلظت 2 میلیگرم BAP باعث باززایی تعداد بیشتری شاخساره گردید. با افزایش غلظت BAP تعداد جوانه های جانبی متورم شده بجز در ترکیب BAP+GA3 افرایش یافت. وجود IBA باعث تحریک تورم جوانه های جانبی شد درحالیکه GA3 نقش بازدارنده داشت و تا حدودی اثر تحریک کنندگی IBA را کاهش داد. در غلظت 2 میلیگرم بر لیتر BAP وجود IBA باعث تحریک رشد ساقه اصلی گردید GA3 تغییری ایجاد نکرد و IBA به همراه GA3 باعث افزایش قابل توجهی در طول ساقه اصلی شد در حالیکه در غلظت 3 میلیگرم بر لیتر BAP وجود GA3 اثر تحریک کننده رشد طولی ساقه اصلی داشت IBA تغییری ایجاد نکرد اما GA3 به همراه IBA باعث کاهش شدید در رشد طولی ساقه اصلی شد.کلیدواژه ها
کشت درون شیشه ای، تنظیم کننده رشد گیاهی ،Pyrus pyrifolia ، تورم جوانهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.