ردیابی ژن SIX3 در جدایه های ایرانی Fusarium oxysporum جداشده از گیاه گوجه فرنگی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 764
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_346
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
بیماری پژمردگی آوندی گوجهفرنگی توسط قارچ Fusarium oxysporum f.sp. lycopersicy ایجاد میشود. سه نژاد این بیمارگر بر اساس حضورژنهای مقاومتی I , I-1 , I-2 و I-3 در ارقام افتراقی از یکدیگر متمایز می شوند. ژن SIX3 در هر سه نژاد این بیمارگر حضور داشته و توسط ژن مقاومتی I-2 شناسایی میگردد. ژن کد کننده SIX3 در سایر فرمهای اختصاصی و غیربیماریزای F. oxysporum شناسایی نشدهاست. این پژوهش با هدف بررسی حضور ژن کدکننده این پروتیین در جمعیت ایرانی F. oxysporum f.sp. lycopersicy صورت گرفت. 23 جدایه F. oxysporum جداشده از گیاه گوجه فرنگی متعلق به شش استان کشور به همراه یک جدایهی استاندارد FOL از امریکا و دو جدایهی غیربیماریزا مورد بررسی قرار گرفت. بررسی الگوی الکتروفورزی محصول PCR حضور باند با وزن مولکولی مورد انتظار ) 232 جفت باز( را در 21 جدایه از 23 جدایه مورد بررسی به همراه جدایهی استاندارد و یک جدایهی غیر بیماریزا را تایید نمود. در دو جدایه F. oxysporum جدا شده از گیاه گوجه فرنگی و یک جدایه غیر بیماریزا باند مورد نظر مشاهده نگردید. به منظور اطمینان، ژن SIX3 همسانهسازی و توالییابی گردید. آنالیز نتایج با نرم افزار SeqMan صحت منطقه تکثیر شده را تایید نمود. این اولین گزارش از ردیابی ژن فوق در یک جدایه غیربیماریزاست که با مطالعات پیشین مبنی نشانگر بودن ژن SIX3 در FOL ، مطابقت ندارد. مطالعات بیشتر در زمینهی بیان ژن SIX3 و همچنین بررسی الگوی حضور سایر ژنهای افکتوری در این جدایهها در دست انجام است.
نویسندگان
الهه ربیعی مطلق
دانشجوی دکترا گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
حمید روحانی
عضوهیئت علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
ماهرخ فلاحتی رستگار
عضوهیئت علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
فرهاد فرهاد
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :