شناسایی و تشخیص ژنهای مولد توکسین در جدایه های Fusarium Spp جدا شده از دانه های ذرت در استان خراسان رضوی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 720
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_306
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
سوختگی فوزاریومی سنبله یکی از مهمترین بیماری های مخرب در غلات به ویژه گندم، جو و ذرت می باشد. در سراسر جهان مهمترین عامل این بیماری قارچ فوزاریوم می باشد. شیوع طبیعی بیماری سوختگی سنبله فوزاریومی باعث تلفات شدید در عملکرد و کاهش کیفیت محصول و آلودگی غلات به مایکوتوکسین ها می شود. مایکوتوکسین ها موادی سمی و ازمتابولیتهای ثانویه قارچ ها می باشند که برای سلامت انسان و دام مضر هستند. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی میزان آلودگی دانه های ذرت به قارچ فوزاریوم واجد ژن مولد توکسین صورت گرفت. پس از جمع آوری، نمونه ها بر روی محیط کشت PDA واجد آنتی بیوتیک کشت داده شده و انواع قارچ Fusarium Spp از دانه های ذرت جدا گردید. سپس DNA جدایهها استخراج گردید و با استفاده از روش PCR با کمک پرایمر اختصاصی Tri5-F/R توانایی ژنتیکی تولید تریکوتسین در جدایهها مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه تعداد 78 نمونه به یکی از انواع قارچ فوزاریوم آلوده بودند که کلیه جدایه ها ( 100 %) با روش PCR مورد تایید قرار گرفتند. نتایج حاصل از واکنش PCR با استفاده از پرایمر اختصاصی Tri5-F/R نشان داد که در در 5 جدایه 6/4% یک باند 380 جفت بازی تکثیر گردید که نشان دهنده توانایی تولید تریکوتسین در این جدایهها میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالله صالحی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
رویا رضائیان دلوئی
عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه زراعت و اصلاح نبا
محمد محسن زاده
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ف
معصومه مهربان سنگ آتش
عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :