بررسی و مقایسه روش های مختلف استخراج DNA در پایه رویشی GF677 هیبرید هلو × بادام ، هلو و بادام
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 718
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_279
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
برای استخراج DNA ژنومی از نابع گیاهی روشهای بسیاری وجود دارد که در ازمایشگاههای مختلف بسته به میزان کمیت و کیفیت DNA نورد نیاز از انها استفاده می گردد.با این حال اصول کلی مراحل استخراج در اغلب روشها یکسان است. لذا در این تحقیق چهار روش استخراج DNA که شامل : 1-دلاپورتا و همکاران 2- موری و تامپسون 3- لودهی و همکاران 4 - مینساویج و همکاران می باشد با استفاده از اسپکتروفتومتری و الکتروفورز روی ژل آگارز بر روی برگهای جوان پایه رویشی GF677 هیبرد هلو ×َ بادام ، هلو و بادام مورد مطالعه قرار گرفت . سپس بهترین روش که دارای کمیت و کیفیت مناسب DNA به همراه سادگی و سرعت استخراج بالا و هزینه های نسبتا پایین استخراج بود انتخاب گردید. نتایج نشان داد که در بین گیاهان چوبی مورد مطالعه بیشترین مقدار DNA با کیفیت خوب به میزان 355/95 نانو گرم در هر میکرولیتر در برگهای جوان پایه رویشی GF677 با روش موری و تامپسون به د ست امد. بینابراین روش موری و تانپسون به دلیل سادگی کمیت و کیفیت مناسب DNA برای گیاهان چوبی مورد بررسی و احتمالا گونه های دیگری که استخراج DNA آنها با مشکل همراه است مفید خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جابر آروس
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه پیام نور مرکز مشهد.
حسن حمیدی
کارشناسان ارشد و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراس
محمد جواد حبیب زاده
کارشناسان ارشد و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراس
احمدرضا بلندی
کارشناسان ارشد و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :