روشهای مختلف بیولوژیکی، بیوشیمیایی، سرولوژیکی و ژنتیکی مورد استفاده در ردیابی باکتریهای بیماریزای گیاهی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,082
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_248
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
باکتریهای بیماریزای گیاهی از نظر ویژگی های مورفولوژیکی، بسیار کم تنوع بوده از اینرو جهت ردیابی و تشخیص، از خصوصیات بیولوژیکی، بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی، ایمنولوژیکی و ژنتیکی آنها استفاده می شود. روش های تشخیصی دارای مزیت ها و معایبی بود از اینرو انتخاب یک روش مناسب بستگی به صرفه اقتصادی آن روش و همچنین حصول نتایج در کمترین زمان بسته به نوع سرمایه گذاری دارد. از جمله روشهای بیولوژیکی میتوان به استفاده از محیطهایکشت جهت رشد باکتریها، استفاده از میزبانهای تشخیصی و باکتریوفاژها phage typing اشاره کرد. خصوصیات باکتریها در محیطهای کشت، ویژگی های سلولهای باکتریایی و انگشتنگاری متابولیک از جمله روشهایی هستند که شامل یکسری تستهای بیوشیمیایی جهت ردیابی و شناسایی باکترهای بیماریزای گیاهی میباشند. از جمله تستهای سرولوژیکی به منظور ردیابی باکتریها میتوان به ،Gel Diffusion Test ،Agglutination Test Immunolabeling and Electron Microscopy ، Immunofluorescence Test،Dot Immunubinding Assay ،ELISA Assay Immunomagnetic Fishing و Flow Cytometry اشاره کرد. در سالهای اخیر کاربرد روشهای مولکولی و مبتنی بر اسید نوکلئیک به علت سادگی و حصول نتایج با اطمینان بیشتر مورد توجه محققان قرار گرفته است. باکتریشناسان گیاهی تاکنون توانستهاند با استفاده از روشهای مولکولی همچون RFLP روشهای مبتنی بر Isothermal and ،Nucleic Acid Hybridization Methods ،Real-time Polymerase Chain Reaction ،PCR Loop-mediated Isothermal ،Chimeric Primer-Mediated Amplification of Nucleic Acids Technique (ICAN) Multilocus Sequence Typing System و DNA Array Technology ،Amplification Technique (LAMP) بسیاری از ابهامات موجود در ردیابی، تشخیص و طبقهبندی باکتریهای بیماریزای گیاهی را برطرف سازند. بنابراین اگر چه برخی از روشهای جدید مولکولی میتواند در طبقه بندی و شناسایی باکتریهای پاتوژن گیاهان موثر باشد ولی برخی از تکنیکها مانند هیبریداسیون DNA و رنگ آمیزی گرم و غیره هنوز معیارهای مهمی در طبقه بندی به حساب می آیند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه حبیبی
گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سعید طریقی
گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :