بررسی ارتباط هوش هیجانی با امیدواری و خودپنداره در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 22، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-22-2_003
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: دانشجویان به عنوان آیندهسازان جامعه، کسانی هستند که می توانند زمینهساز بسیاری از تحولات و جهت دهیها باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی با امیدواری و خودپنداره ی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه ی توصیفی هم بستگی درباره ی ۴۸۶ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان در سال ۱۴۰۱ که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انجام شد. انتخاب نمونهها به روش سرشماری بود. دادهها با استفاده از پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه ی سنجش هوش هیجانی شات و همکاران و پرسش نامه ی امیدواری میلر و پرسش نامه ی خودپنداره ی بک جمع آوری شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ۲۰ SPSS و با استفاده از آزمون های هم بستگی پیرسون، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تی دو نمونه ی مستقل و رگرسیون خطی انجام شد.
یافته ها: در این پژوهش، ۵۰/۴۰ درصد از شرکت کنندگان مرد و ۴۹/۶۰ درصد زن بودند. اکثر شرکت کنندگان (۱۳ درصد) در ترم اول و سوم مشغول به تحصیل بودند. میانگین و انحراف معیار هوش هیجانی برابر با ۱۰/۷۶ ± ۱۲۹/۵۸، امیدواری برابر با ۴/۷۹ ± ۴۱/۶۴ و خودپنداره برابر با ۸/۸۲ ± ۸۶/۶۸ بود. به استثنای ارتباط بین مولفه ی تنظیم هیجانات با مولفه ی عبارت انحرافی (۰/۵۴۸=P-value)، سایر مولفههای متغیر هوش هیجانی با تمامی مولفههای امیدواری و همچنین، نمره ی کل امیدواری ارتباط آماری مستقیم معناداری دارند (۰/۰۰۱ > P). درباره ی شدت ارتباط نیز قوی ترین ارتباط بین مولفه ی تنظیم هیجانات با مولفه ی تفکر عاملی (ضریب هم بستگی پیرسون = ۰/۴۳۱) بود. مولفه ی ارزیابی هیجانات در خود و دیگران تنها با مولفه ی کارآمدی شغلی (۰/۰۱۲=P-value) (ضریب هم بستگی پیرسون = ۰/۱۱۴) و نمره ی کل خودپنداره (۰/۰۳۱=P-value) (ضریب هم بستگی پیرسون = ۰/۰۳۱) ارتباط آماری مستقیم معناداری نشان داد. همچنین، بین نمره ی کل هوش هیجانی و مولفه ی کارآمدی شغلی (۰/۰۰۱=P-value) (ضریب هم بستگی پیرسون = ۰/۱۵۴) و نمره ی کل خودپنداره (۰/۰۲۳=P-value) (ضریب هم بستگی پیرسون = ۰/۱۰۳) ارتباط آماری مستقیم معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: مطالعه حاکی از ارتباط مثبت بین هوش هیجانی، امیدواری و خودپنداره در دانشجویان پرستاری است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که ارتقای هوش هیجانی می تواند بهبود مهارت ها و عملکرد دانشجویان پرستاری را تسهیل کند و به عنوان راهکاری موثر برای بهبود خدمات به بیماران در حوزه ی پرستاری مطرح باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اشکان قادری
Student Research Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
عفت صادقیان
Chronic Diseases Research Center (Home Care), Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
لیلی تاپاک
Non-Communicable Diseases Modeling Research Center, Health Sciences and Technology Research Institute, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
فرشید شمسایی
Behavioral Disorders and Substance Abuse Research Center, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :