ارتباط پیوند والدینی در دوره رشدی با خودشیفتگی بزرگمنش و شکننده: نقش میانجی اضطراب دلبستگی
محل انتشار: فصلنامه خانواده و بهداشت، دوره: 14، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ASTAR-14-2_004
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403
چکیده مقاله:
چکیدهمقدمه: اختلال شخصیت خودشیفته یکی از شدیدترین آسیبهای شخصیتی است که تاثیر بسزایی بر روابط بینفردی افراد میگذارد که شناسایی عوامل شکلدهنده آن اهمیت زیادی دارد به همین دلیل هدف پژوهش حاضر تعیین برازش الگوی ساختاری پیوند والدینی در دوره رشدی با خودشیفتگی بزرگمنش و شکننده با نقش میانجی اضطراب دلبستگی بود.روش پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر کلیه دانشجویان دانشگاههای دولتی شهر مشهد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بودند که از بین آنها ۳۴۵ نفر به روش نمونهگیری خوشهای و در دسترس انتخاب شدند. سپس پرسشنامههای مقیاس خودشیفتگی آسیبشناختی، مقیاس پیوند والدینی و مقیاس تجربه روابط نزدیک را تکمیل کردند.یافته ها: نتایج نشان دادند که اضطراب دلبستگی رابطه بین پیوند والدینی در دوره رشدی و خودشیفتگی شکننده را به صورت مثبت (۲۴۷/۰=β؛ ۰۰۱/۰=P) و خودشیفتگی بزرگمنش را به صورت مثبت (۲۱۹/۰=β؛ ۰۰۱/۰=P) میانجیگری میکند. نتیجه گیری: با توجه به این نتایج میتوان گفت اگر کیفیت و کمیت مراقبت و نظارت والدین به گونه ای نباشد که امنیت و آرامش را برای کودک ایجاد کند تروما و اضطراب دلبستگی در او ایجاد میشود که برای حفاظت و مراقبت از خود به رفتارهای خودشیفتگی بیمارگونه پناه میبرد، این نتایج اهمیت مراقبت سالم را در سلامت روانی افراد نشان میدهد که نیازمند آموزشهای لازم به والدین در این زمینه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید شاه حسینی تازیک
دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز ایران، آدرس مشهد، میدان امام علی، بلوار شهید رفیعی، s.shahhosseini.psy@gmail.com ، تلفن: ۰۵۱۳۸۶۶۶۴۰۳
چنگیز رحیمی
استادتمام بخش روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز ایران، crahimi@hotmail.com
نورالله محمدی
استادتمام بخش روانشناسی بالینی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز ایران، nmohamma۱di@rose.shirazu.ac.ir
عبدالعزیز افلاک سیر
استادتمام بخش روانشناسی بالینی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز ایران، aaflakseir@shirazu.ac.ir
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :