فاکتورهای شیمیایی باقیمانده های سرب، آفلاتوکسین، سلولهای سوماتیکی و خواص ارگانو لپتیک شیرخام بزهای نژاد نجدی خوزستان (منطقه شوش و دزفول و فتح المبین)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره دانشجویان کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: CACDSTS02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 100
نویسندگان
دکتری عمومی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشوتر
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی
چکیده
در بررسی وضعیت شیر خام بزهای نژادهای سلاله نجدی در منطقه شوشو دزفول از نظر پارامترهای شیمیایی و میکروبی شیرخام؛ نتایج حاصل از تحقیق در آزمایشگاه همکار استاندارد شرکت شیر پگاه خوزستان و سایر آزمایشگاه های همکار استاندارد خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از نمونه ۱۰۰ راس بز نژاد نجدی در منطقه شوش و دزفول و فتح المبین شوش بوده و تاثیر خوراک دام های این منطقه بر روی خصوصیات ارگانولپتیک و شیمیایی اعم از چربی، پروتئین، ماده خشک، دانسیته و نقطه انجماد و همچنین میزان سرب و آفلاتوکسین و نیز میزان سوماتیک سل کانت موجود در شیرهای خام بز نژاد نجدی اندازه گیری و ثبت گردیده است. این تحقیق بر پایه آزمایشات میکروبی و شیمیایی با استفاده از دستگاه های اندازه گیری آزمایشگاه های پیشرفته صنعت غذایی استان خوزستان انجام شده و یک دید و بررسی کلی و دقیق از شیرخام بز نژاد نجدی استان خوزستان ارائه می دهد. با توجه به یافته های این تحقیق به نظر می رسد که خصوصیات شیرهای خام بز برای لبنیات به روش صنعتی تنها به جهت ماست پاستوریزه بز در حال حاضر مناسب می باشد و خواص ارگانولپتیک آن جهت ذائقه افراد برای مصرف شیر به صورت پاستوریزه همانند گاو و گاومیش مناسب نمی باشد. لیکن تحقیقات بیشتر در این زمینه می تواند به پیشرفت استفاده بیشتر صنعت لبنی و غذایی از این شیر بسیار مفید و با ارزش غذایی بالای بز نژاد نجدی کمک شایانی بنماید.کلیدواژه ها
شیرخام، بز، نجدی، خوزستانمقالات مرتبط جدید
- نگاه هرمنوتیکی نقش دانش و قوانین زیست محیطی در صیانت از محیط زیست
- بررسی توسعه پایدار شهر دبی و مقایسه آن با شهرهای مشابه در منطقه خاورمیانه (درس هایی برای توسعه پایدار در جنوب ایران)
- Pyrolysis and the circular economy: Challenges and opportunities
- Urban Transformation: Opportunities for Land Use Change in Urban Fabric Redevelopment
- بررسی تنوع میکروپلاستیک ها در رسوبات رودخانه ای وتاثیر آنها بر اکوسیستم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.