تغییرات اقلیم و سلامت روان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 280

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCCHR01_060

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: امروزه تغییر اقلیم دیگر یک تهدید در حال ظهور نیست، بلکه یک واقعیت مخرب با پیامدهای آسیب زا برایآینده است. در واقع طیف وسیعی از تغییرات محیطی می تواند بر سلامت روان فرد و اجتماع از طریق مستقیم وغیرمستقیم تاثیر بگذارد لذا تغییرات اقلیمی و مشکلات سلامت روان دو مورد از بزرگ ترین چالش های پیش رویجوامع در سطح سراسر جهان تلقی می شوند این مطالعه با هدف بررسی اثرات تغییرات اقلیم بر سلامت روان انجامشد.مواد و روش ها: این مطالعه مروری با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه های تغییراتاقلیم، سلامت روان، پیامد در پایگاه های داخلی MagIran ، SID ، Civilika و با استفاده از کلید واژه هایClimate change, mental health, consequences با زبان انگلیسی در پای گاه های اطلاعاتیPubMed ، Google Scholar ، Science Direct ، Wob of Science در بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۱۲ تا ۳۰دسامبر ۲۰۲۳ بررسی گردید. از ۱۰۷ مطالعه ای که بعد از جستجو وسیع و غربالگری ی افت گردید؛ تعداد۱۵ مطالعه جهت استخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد .نتایج: تغییرات اقلیمی و محیطی ممکن است به طور غیرمستقیم از طریق تاثیر آنها بر اکوسیستم ها و فعالیت هایانسانی یا از طریق پیامدهای دیگر، مانند جابجایی جمعیت بر سلامت روان تاثیر بگذارد . در نتیجه افزایش گرما، افرادبا پریشانی شدید روانی ، افکار خودکشی ، اقدام به خودکشی ، بی قراری یا ناراحتی ناشی از تشدید روان پریشی ،هذیان و زوال عقل به بیمارستان ها مراجعه می کنند. از سوی دیگر خطر عوارض جانبی برای مصرف کنندگان مواد وداروهای تجویز شده افزایش یابد که می تواند این افراد را آسیب پذیرتر کند. خودکشی ممکن است فراتر از یک آستانهدمایی خاص به دنبال افزایش رفتارهای تکانشی و تهاجمی در هوای گرم افزایش یابد،.برخی از اثرات غیرمستقیمتغییرات اقلیمی مانند ناامنی غذایی، مهاجرت اجباری، بیکاری و اختلال در آموزش خطر ابتلا به اختلالات اضطرابی راافزایش می دهد لذا ممکن است به دلیل اختلال در آموزش، اختلال در عملکرد خانواده، بیکاری والدین ، قرار گرفتن درمعرض درگیری های مسلحانه و بیمارهای روانی والدین منجر به سوء مصرف مواد گردد. آلودگی هوا در طولانی مدتخطر اختلالات افسردگی را افزایش می دهد. اختلالات فوق می توانند منجر به اختلال استرس پس از سانحه گردد.بحث و نتیجه گیری: بررسی ها ی فوق نشان داده است که تحقیقات هدفمند بیشتری برای درک روابط متقابل بینتغییرات اقلیمی و سلامت روان مورد نیاز است، که این اقدام باید از هم اکنون و با همکاری های بین بخشی برایحمایت از تاب آوری فردی و جامعه، ارائه فرصت هایی برای پردازش روانی آغاز شود.

نویسندگان

سردار صدیقی

دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا، گروه سلامت در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتما عی، تهران، ایران .

شیرین محمدی کاوه

دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران .

نرگس ارسلانی

دانشیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات سالمندی ایران، گروه پرستاری، دانشکده علوم رفتاری وبهداشت روان، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران،