مدل پیشنهادی به کار گیری فناوری های اطلاعاتی در آموزش والدین به منظور ارتقاء ایمنی کودکان
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-5-3_001
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: آسیب های غیرعمد (حوادث) علت اصلی مرگ کودکان زیر ۵ سال است. والدین نقش مهمی در پیش گیری از این حوادث دارند. در سراسر دنیا مداخلات مبتنی بر فناوری گوناگونی برای بهبود دانش و رفتار والدین در رابطه با ایمنی کودکان به کار گرفته شده است. هدف از انجام این پژوهش، ارائه یک مدل مبتنی بر فناوری برای ارتقاء ایمنی کودکان است.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی - توصیفی در دو بخش انجام شد. در بخش اول، با ابزار پرسشنامه از ۲۰ پزشک جهت تعیین مهمترین عناصر اطلاعاتی و آموزشی نظرسنجی به عمل آمد. در بخش دوم، فناوری های موجود در زمینه پیش گیری از حوادث از لحاظ تاثیر در دانش و رفتار والدین بررسی گردید. سپس یک فناوری برای ارائه مدل انتخاب شد.
نتایج: یافته ها در بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بالینی، نیازهای آموزش شامل رفتارهای پیشگیرانه، ایمن سازی محیط و کمک های اولیه بود. بخش دوم، ۱۰ فناوری شامل: کیوسک، برنامه های مبتنی بر اینترنت و وب، نرم افزار کامپیوتر و برنامه کاربردی موبایل یافت شد. برنامه های کاربردی موبایل جدیدترین فناوری استفاده شده در این زمینه بودند که در تغییر رفتار و دانش تاثیر مثبت داشتند؛ لذا با استفاده از آن یک مدل مبتنی بر فناوری اطلاعاتی ارائه شد.
نتیجه گیری: استفاده از فناوری اطلاعاتی مبتنی بر برنامه های کاربردی موبایل میتواند یک فرصت برای بهبود دانش و رفتارهای والدین در رابطه با ایمنی کودکان به وجود آورد.
نویسندگان
ندا سادات بویر
Paramedical School , Tehran University of sMedical Science, Tehran , Iran.
شراره رستم نیاکان کلهری
tehram university of medical science
رضا صفدری
Ph.D. in Health Information Management, Professor, Medical Informatics Dept., School of Paramedical, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :