دسته بندی موضوعی نرم افزارهای سلامت همراه و اولویت بندی آن ها از دیدگاه پزشکان ایرانی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-4-3_005
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سلامت همراه به معنی ارائه خدمات بهداشتی با استفاده از فناوری های همراه و بی سیم می باشد. با توسعه سلامت همراه، نرم افزارهای کاربردی زیادی در حوزه های مختلف پزشکی تولید و به کار گرفته شده اند. این پژوهش با هدف دسته بندی موضوعی نرم افزارهای سلامت همراه در کشور و اولویت بندی آن ها از دیدگاه پزشکان انجام شد.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی و جامعه پژوهش شامل کلیه نرم افزارهای موجود در کشور بود. همچنین پزشکان متخصص از سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ایران و تهران انتخاب شدند. ابتدا نرم افزارهای سلامت همراه موجود در کشور بررسی شد و دسته بندی موضوعی بر اساس کاربرد نرم افزارها صورت گرفت. اولویت بندی نرم افزارها نیز از دیدگاه پزشکان بر اساس پرسشنامه محقق ساخته انجام شد.
نتایج: نرم افزارهای سلامت همراه بر اساس کاربرد و نظر خواهی از پزشکان به ۲۱ دسته تقسیم شدند که عبارت اند از: پیشگیری، تشخیص و درمان، جراحی عمومی و پلاستیک، آزمایش های پزشکی، محاسبات پزشکی، رادیولوژی، پرستاری، روانشناسی، خودمراقبتی، آموزش علوم پزشکی ، آناتومی و اطلس ها، اطلاع رسانی پزشکی، دارو و داروخانه، توانبخشی، واژه نامه و اختصارات، مجلات، اخلاق وحقوق پزشکی، مشاوره، امداد و اورژانس، آسیب های اجتماعی و طب سنتی.
نتیجه گیری: لازم است تولید کنندگان نرم افزارهای موبایل با در نظر گرفتن اولویت های مشخص شده توسط پزشکان جهت تولید و عرضه نرم افزار در آن حوزه ها اقدام نمایند تا پزشکان و بهره برداران نرم افزارها نیز تمایل بیشتری به بهره گیری از خدمات سلامت همراه پیدا کنند.
کلیدواژه ها:
Mobile health applications ، Mobile health ، Subject categorization ، سلامت همراه ، نرم افزار سلامت همراه ، دسته بندی موضوعی نرم افزارها
نویسندگان
صدیقه کرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
فرخنده اسدی
Associate Professor, Health Information Management, Health Management and Information Technology Dept., School of Allied Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
حسن امامی
دکتری مدیریت تکنولوژی ، گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :