دسته بندی سبک های معماری مبتنی بر ابعاد یکپارچگی سیستم های اطلاعات بیمارستانی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-8-4_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سیستم اطلاعات بیمارستانی (Hospital Information System)HIS، نرم افزاری جامع برای یکپارچه سازی اطلاعات بیماران جهت ارسال و تبادل اطلاعات سلامت بین بخش ها و سایر مراکز درمانی به منظور تسریع در فرآیند مراقبت و درمان بیمار، بهبود کیفیت و افزایش رضایتمندی است. سیر ورود سیستم ها ی اطلاعاتی مراقبت بهداشتی متنوع و ناهمگون در حوزه سلامت الکترونیک، منجر به بروز مشکلات قابلیت همکاری شده است. در همین راستا، این پژوهش سعی دارد سبک های معماری لازم برای رسیدن به معماری یکپارچه HIS را در قالب یک دسته بندی با شش دسته اصلی از جمله توزیع شده، جریان داده و سیستم های مدرن ارائه کند.
روش: در این مطالعه راهبردی-کاربردی، انواع مختلف مدل های معماری HIS، نیازمندی های آن، مفهوم قابلیت همکاری و ابعاد آن و در نهایت انواع مختلف سبک های معماری و دسته بندی های آن ها مورد بررسی قرار گرفت. سپس با توجه به نیازمندی های HIS و ابعاد قابلیت همکاری، دسته بندی سبک های معماری پیشنهاد شد.
نتایج: نتایج نشان داد، به کارگیری سبک های معماری مناسب، رسیدن به معماری یکپارچه را تسهیل می کند. دسته بندی پیشنهادی بر روی سبک های معماری شامل شش دسته سیستم سیستم ها، حافظه مشترک، جریان داده، فراخوانی، توزیع شده و سیستم های مدرن است.
نتیجه گیری: ایجاد یکپارچگی در زیرسیستم های HIS یکی از ضرورت های مهم در نظام سلامت است. به کارگیری دسته بندی پیشنهادی باعث می شود که معمار، نیازمندی های تعامل پذیری را به کمک سبک های مختلف معماری به درستی انتخاب و در طراحی معماری یکپارچه HIS جانمایی کند.
کلیدواژه ها:
Hospital Information Systems (HIS) ، Integration ، Interoperability ، Architectural Pattern ، سیستم های اطلاعات بیمارستانی ، یکپارچگی ، قابلیت همکاری ، سبک معماری
نویسندگان
فاطمه مشیری
M.Sc. Student of Medical Informatics, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
عباس آسوشه
Assistant Professor, PhD in Computer and Telecommunication Engineering (voice transmission), Department of Medical Informatics, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :