شناسایی چالش های مدل بلوغ تکنولوژی زنجیره بلوکی در سازمان های سلامت محور
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-9-3_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: زنجیره بلوکی، یک فناوری پرکاربرد در حوزه سلامت است؛ اما به کارگیری آن با چالش هایی نیز همراه می باشد. با شناسایی این چالش ها، می توان مسیر رسیدن به بلوغ زنجیره بلوکی، در این حوزه را هموارتر نمود. هدف از این پژوهش، شناسایی چالش های مدل بلوغ فناوری زنجیره بلوکی در سازمان های سلامت محور می باشد.
روش: در این مطالعه کیفی به شیوه پدیدار شناسی، انجام شد. جامعه آماری ، خبرگان حوزه فناوری زنجیره بلوکی بودند که تعداد ۱۲ نفر از میان آن ها جهت انجام مصاحبه عمیق انتخاب شدند. روایی یافته ها با روش های تطبیق توسط اعضا و بررسی همکار تضمین شد. به طوری که مشارکت کنندگان، فرآیند تحلیل داده های اولیه (نتایج مصاحبه) را بازبینی و در بررسی همکار، اساتید راهنما، مشاور و دو تن از دانشجویان دکتری در مورد یافته ها اظهار نظر کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری باز و محوری، استفاده شده است.
نتایج: چالش های مدل ، در بخش های فنی و سازمانی، در قالب الگوی ساختاری ترسیم و ارائه شده است. در مدل حاصل هر یک از مقوله ها با زیر مجموعه خود مشخص شده که میزان فراوانی آن ها جهت اولویت بندی و تعیین میزان اهمیت آن ها نیز در مدل مشخص شده اند.
نتیجه گیری: در سازمان های سلامت محور، چالش های امنیت اطلاعات در بخش فنی و شفافیت در ساختار سازمانی، از جمله مهم ترین چالش ها مطرح شده اند. امنیت داده ها به واسطه اهمیت بالای حفظ آن ها و نیز ایجاد شفافیت، به دلیل عدم امکان دستکاری داده ها، چالش هایی هستند که اگر ساده انگارانه از کنار آن ها بگذریم، فرآیند رسیدن به بلوغ فناوری در سازمان های سلامت محور را با شکست مواجه خواهد کرد.
کلیدواژه ها:
Risks and Challenges ، Blockchain Technology Maturity Model ، Health-Oriented Organizations ، Blockchain Technology ، Phenomenology ، ریسک ها و چالش ها ، مدل بلوغ فناوری زنجیره بلوکی ، سازمان های سلامت محور ، زنجیره بلوکی ، پدیدار شناسی
نویسندگان
حمیده علی اکبرپور
PhD Student in Information Technology Management, Faculty of Management, Islamic Azad University, South Tehran Branch, Tehran, Iran
اشرف شاه منصوری
PhD in Business Administration, Assistant Professor, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
قاسمعلی بازایی
PhD in Management and Administrative Sciences, Assistant Professor, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :