ارزیابی بیوانفورماتیک و سیگنالی مجموع mRNA هدف و عملکرد SNP مرتبط با آن در افراد مبتلا به سرطان معده
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 84
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-10-1_002
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان معده در جهان به عنوان چهارمین سرطان شایع و دومین عامل مرگ بر اثر سرطان شناخته می شود. که علاوه بر هزینه های قابل توجه، مشکلات عدیده ای را بر خانواده ها تحمیل نموده که خود توجیه مناسبی جهت شناسایی بیومارکرهای مرتبط می باشد.
روش: برای یافتن اطلاعات بیوانفورماتیکی از وبسایت miRBASE استفاده شد. همچنین پایگاه های داده mirWALK و miRNASN برای یافتن اطلاعات مربوط به miRNA ها جستجو شدند . برای یافتن مسیر سرطانی از پایگاه های داده DAVID database و Kegg استفاده شد.
نتایج: مطالعات انجام شده در اولین مسیر، میکرو RNA، has-miR-۱۰a-۳p، با اتصال به rs۱۰۴۹۲۱۶ در ژن CASP۳، با اعمال اثر مهاری بر این ژن، از ایجاد سرطان جلوگیری می نماید. در دومین مسیر، میکرو RNA، has-miR-۲۹۶-۳p، با اتصال به rs۱۵۶۴۴۸۳ در ژن BCL۲، با اعمال اثر مهاری بر این ژن، باعث ایجاد سرطان می شود. در سومین مسیر، میکرو RNA، has-miR-۱۹۴-۳p، با اتصال به rs۷۱۷۷ در ژن CCND۱، با اعمال اثر مهاری بر این ژن، از ایجاد سرطان جلوگیری می نماید.
نتیجه گیری: در این پژوهش مسیرهای سرطانی ای پیش بینی شد که دخیل در سرطان معده هستند، با یافتن سه SNP بر روی مناطق خاصی از این سه ژن، دریافتیم که این SNPها می توانند عامل ایجاد سرطان معده باشند و می توانند به عنوان بیومارکرهای زیستی معرفی و به کار روند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز محمدی
Ph.D. of Biology, Assistant Professor, Department of Biology, Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Islamshahr, Iran
پریسا امین الرعایائی
M.Sc. Biotechnology, Department of Biotechnology, Medicine Branch, Tehran, Islamic Azad University, Tehran, Iran
آرزو نظری
M.Sc. Biotechnology, Department of Biotechnology, Medicine Branch, Tehran, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :