مروری بر بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی، فارماکولوژیک و کاربرد گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum- graecum L)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF09_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس روشندل حصاری

دبیر مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

صفیه توکلی بختیاری

مدیریت مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

زهرا آل شیخ

دانش آموز مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

یاسمین حضرتی

دانش آموز مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

آیسانا الهی

دانش آموز مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

فاطمه آل شیخ

دانش آموز مدرسه رستگاران، خراسان شمالی، بجنورد

چکیده

< p> گیاهان دارویی و استفاده از آن ها ارزش و اهمیت خاصی در درمان و پیشگیری از بیماری ها دارند. به طوری که همین موضوع سبب شده است هر ساله تعداد زیادی از کشاورزان به سمت تولید و کاشت گیاهان دارویی روی بیاورند. هر چند با ظهور داروهای شیمیایی نقش و اهمیت گیاهان دارویی در سلامت بشر در معرض فراموشی قرار گرفته است اما در این میان گیاه دارویی شنبلیله از جمله گیاهانی است که دارای خاصیت درمانی بسیار عالی در معالجه ی بیماری های مزمن انسان می باشد، که دارای پراکنش فوق العاده ای است. شنبلیله یک گیاه علفی یک ساله است که دارای برگ های سبز، گل های سفید کوچک و غلاف هایی است که حاوی دانه های کوچک و قهوه ای طلایی می باشد. در طب سنتی مصارف زیادی برای این گیاه ذکر شده است. از این گیاه برای کمک به هضم غذا و افزایش سوخت و ساز و تقویت عمومی بدن استفاده شده است. این گیاه به سبب تولید آلکالوئیدهای دارویی، ساپوژنین ها و ترکیبات استروئیدی در گروه مهم ترین گیاهان دارویی جهان قرار دارد. تریگونلین اسید نیکوتینیک ها از جمله مهم ترین ترکیبات موجود در گیاه شنبلیله به شمار می روند که در کاهش کلسترول خون و درمان دیابت بسیار موثر می باشند. مطالعات زیادی بر روی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این گیاه صورت گرفته است. در این مقاله مهم ترین اثرات بیولوژیک و ترکیبات گزارش شده از بذر گیاه شنبلیله را مرور کرده و کاربردهای درمانی آن را بررسی می نماییم . مطالعات زیادی بر روی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این گیاه صورت گرفته است. در این مقاله مهم ترین اثرات فارماکولوژیک و خصوصیات فیتوشیمیایی ترکیبات گزارش شده از گیاه شنبلیله مرور و گزارش شده است.< /p>

کلیدواژه ها

شنبلیله، خصوصیات فیتوشیمیایی، فارماکولوژیک، کاربرد گیاه دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.