تاثیر انسان بر جنگل های شمال ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF09_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا نکوئی سامانی

دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش کاروفناوری دانشگاه فرهنگیان باهنر اصفهان

اسماعیل جلیل مفرد

دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش کاروفناوری دانشگاه فرهن گیان باهنر اصفهان

سیدمحمدحسین علوی

مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر اصفهان

چکیده

زندگی انسان ها ناگزیر به جنگل وابسته است، اما این وابستگی در مناطق جنگلی آن هم در شرایطی که خدمات اجتماعی پایین و وضع اقتصادی مردم سطح پایینی دارد و نمود بیشتری می یابد. افراد کناره جنگل های شمال باید برای رفع نیازهای خود اقدام به اعمالی نظیر زراعت و دامپروری کنند آن هم در شرایطی که زمین های جنگل های شمال حاصلخیزی چندانی نداشته و افراد تمایل دارند که هرساله زمین های بیشتری را تصاحب کنند، همچنین با انجام اعمالی مثل گلازنی و کت زدن علوفه مورد نیاز مردم روستاها را تامین کنند، که منجر به نابودی پوشش گیاهی و ابتلاء به انواع امراض و آفات گیاهی و از بین رفتن توازن یون های موجود در خاک می شود. همه این عوامل سبب شد بسیاری از مراتع از بین بروند. افزایش جمعیت و سطح سواد پایین، هر روزه بر این مشکلات می افزاید. همان طور که گفته شد، از عمده مشکلات این افراد مشکلات اقتصادی و سطح خدمات اجتماعی پایین است که به دلیل موقعیت زندگی آنها می باشد و این شرایط باعث شده که برخی به شغل هایی مثل زغالسازی رو بیاورند، یا برای مصارف چوب و سوخت خود از درختان جنگل، استفاده کنند و یا حتیبرخی اقدام به قاچاق الوار کنند، که البته علاوه بر همه این موارد فعالیت کارخانه هایی مثل کارخانه ساخت کاغذ اسکناس به شدت افزایش می یابد. در نهایت نیز جریان کود و سموم شیمیایی و همچنین پساب ها در طبیعت خسارت جبران ناپذیری بر طبیعت وارد می کند و همچنین آتش سوزی هایی که در جنگل ها رخ می دهد باعث از بین رفتن جنگل های بسیاری در شمال ایران شده است.

کلیدواژه ها

زراعت، دامداری، جنگل، زاگرس شمالی، خاک، پوشش گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.