تبیین ویژگی های اکوتوریسم و قابلیت جذب گردشگر در مناطق بیابانی( نمونه موردی کویر مرنجاب)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CRPDV02_044

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1403

چکیده مقاله:

اکوتوریسم، به عنوان یک شاخه از گردشگری مستند، در مناطق بیابانی مانند کویر مرنجاب قابلیت جذب گردشگر را به همراه داشته و این نوع گردشگری به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا با محیط منحصر به فرد بیابان آشنا شده و از زیبایی ها و ویژگی های اکوسیستمی آن لذت ببرند. کویر مرنجاب با زیبایی های طبیعی خود از جمله مکان های جذاب برای جذب گردشگرانی که به دنبال تجربه ی نو و ارتباط نزدیک با طبیعت هستندمکانی مناسب به شمار می آید. این مقاله به بررسی قابلیت جذب گردشگر در مناطق بیابانی با تمرکز بر روی کویر مرنجاب می پردازد. رویکرد توصیفی تحلیلی برای بررسی این موضوع اتخاذ شده و عوامل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی که تاثیری بر جذب گردشگری اکوتوریسم در این منطقه دارند، با استفاده از روش های تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است .این تحقیق به بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف بر توسعه گردشگری اکوتوریسم در منطقه بیابانی می پردازد و پیشنهاداتی برای بهبود و توسعه این صنعت در این ناحیه و شناسایی مولفه هایی همچون گردشگری پایدار میپردازد.

نویسندگان

اندیشه آریانا

استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.استادیار مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

سیده عسل جمالی

پژوهشگر دوره دکتری،دانشگاه معماری شهرسازی،واحد نجف آباد،دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد،ایرانپژوهشگر مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.