ارتباط سلامت معنوی با سلامت و بهزیستی نوجوان
محل انتشار: مجله پژوهش در دین و سلامت، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 114
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRRH-9-4_012
تاریخ نمایه سازی: 6 مرداد 1403
چکیده مقاله:
چکیده سابقه و هدف: سلامت معنوی یکی از ابعاد چهارگانه سلامت است و با اکتساب کامل آن ابعاد دیگر سلامت نیز مسیر پویایی و ارتقا را خواهد پیمود. سلامت معنوی حالتی از داشتن و برخورداری از حس پذیرش، اتصال به قدرتی متعالی و طی مسیر در جهت خواست آن قدرت و یکپارچگی در کل وجود بر مبنای مسیر تعیین شده از آن است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و بازشناسی مولفه های اثرگذار سلامت معنوی بر سلامت نوجوان انجام شده است تا مسیر هموارتری فراروی پژوهش های آتی قرار دهد.
روش کار: این مطالعه با روش توصیفی - کتابخانه ای و مرور نظاممند تمامی مقالات فارسی و لاتین چاپ شده در بازه زمانی سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ مرتبط با سلامت معنوی و سلامت نوجوان در پایگاه داده های داخلی همچون تارنمای اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، اطلاعات نشریات کشور، پژوهشگاه علوم و فنون ایران و مرجع دانش؛ و پایگاه های انگلیسی زبان ازجمله اسکوپوس، گوگل اسکولار، پاب مد، ساینس دایرکت و وب آو ساینس با جست وجوی ترکیب لغات مرتبط صورت گرفت. در این بازه، بیش از ۱۹۰ مستند به دست آمد. داده های مرتبط با سوال های پژوهشی که ارتباط و تاثیر سلامت معنوی با ابعاد مختلف گستره رشدی نوجوانی بود، بررسی شد. مولفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده اند.
یافته ها: با بررسی اسناد منتخب، یافته ها نشان داده است که تمرکز بر جنبه معنوی، درک فرد را از خویشتن به عنوان انسانی کامل برای سازگاری با بیماری و مشکلات آماده میکند و در بهبود کیفیت زندگی و عملکرد اجتماعی نوجوان نقش بسزایی دارد.
نتیجه گیری: بر اساس یافتههای پژوهش میتوان گفت دین و معنویت همچون حفاظی در برابر تاثیر منفی تجربیات استرس زای زندگی بر سلامت روان عمل میکند و با ارتقای شادکامی، بهزیستی، عزت نفس، تابآوری، خرسندی، امیدواری و شکلگیری شخصیتی سالم و بالنده عامل افزایش خودکارآمدی عمومی و عملکرد اجتماعی و کاهش بزهکاری و رفتارهای پرخطر است و همچنین در جهت ارتقای آموزش و پرورش نوجوانان جنبه کاربردی پیدا می کند.