میزان شاخص مقاومتی و ترسیم طیفی عروق در سونوگرافی داپلر رنگی واژینال حفره آندومتر در بیماران دچار سقط ناکامل و مقایسه آن با نتایج کورتاژ
محل انتشار: مجله پژوهش در علوم بالینی، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCR-1-1_004
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: اساس تشخیص جهت ارزیابی محصول حاملگی بر پایه یافته های سونوگرافیک، با نمای اکوژن داخل رحمی می باشد. اما تست تشخیص استاندارد و درمان اصلی آن، کورتاژ مکرر می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان حساسیت، ویژگی و ارزش پیشگویی کننده مثبت و منفی سونوگرافی ترانس واژینال داپلر رنگی و نیز همچنین یافتن landmark های مناسب جهت تشخیص محصولات حاصل از حاملگی در بیماران با سقط های ناکامل سه ماه اول بارداری انجام گرفته است. شیوه مطالعه: در این مطالعه مقطعی، توصیفی-تحلیلی ۱۴۶ بیمار مراجعه کننده به درمانگاه و بخش زنان و زایمان بیمارستان افضلی پور کرمان، که طی دو هفته پس از سقط در سه ماهه اول و یا کورتاژ با خونریزی واژینال ادامه یابنده حداقل در حد خونریزی قاعدگی مراجعه کرده بودند به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. تمامی بیماران تحت سونوگرافی ترانس واژینال داپلر رنگی و عمل جراحی کورتاژ به عنوان درمان استاندارد قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: ۶۱.۰۶% موارد در سونوگرافی داپلر رنگی واسکولاریتی مشاهده شد. در این گروه موج وریدی دارای بیش ترین فراوانی بود (۵۴%). میانگین RI موج شریانی در گروهی که شواهدی از بقایا داشتند، ۰.۳۶ و در گروه بدون بقایا ۰.۵ بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد درصد زیادی از شواهد پاتولوژیک با نتایج سونوگرافی همخوانی دارند، به نحوی که توافق موارد پاتولوژی و سونوگرافی در مورد نتایج منفی بیش از ۷۰% و در مورد نتایج مثبت بیش از ۶۰% بود. همچنین سونوگرافی داپلر رنگی واژینال نیز در جهت تشخیص بقایا بارداری حاصل از سقط، دارای دقت بالا وارزش تشخیصی مطلوبی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه مسعودی راد
دستیار تخصصی رادیولوژی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
فرناز فهیمی
استادیار، گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
زهره سالاری
دانشیار، گروه مامائی و بیماری های زنان، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :