بررسی عومل و واکنش های موثر بر تغییرات ترکیب درصد اکسیدایزرنیتروژن تتروکسید
محل انتشار: اولین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 634
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANAPA01_037
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1392
چکیده مقاله:
نیتروژن تتروکسید از جمله اکسیدایزرهای مهم مورد استفاده در ماهواره برها و موشک های با سوخت مایع می باشد. از اینرو برای جلوگیری از تنزل خواص عملکردی این اکسیدایزر چه از لحاظ کمی و چه از نقظه نظر کیفی، بررسی ماهیت شیمیایی و مطالعه ی چگونگی و تغییرات ترکیب درصد گونه های موجود در این اکسیدایزر ضروری به نظر میرسد، اجزای تشکیل دهنده ی این اکسیدایزر شامل نیتروژن تتروکسید، اسید نیتریک، آب و سایر اکسیدهای نیتروژن است که در اثر واکنش ها و تعادلات شیمیایی متعدد و پیچیده تغییر می کنند. پیچیدگی و تعدد این واکنش ها به علت تنوع ترکیبات موجود در اکسیدایزر و وابستگی واکنش ها و در نتیجه ترکیب درصد اکسیدایزر به زمان و شرایط دما و فشار مخزن نگه داری می باشد. آب یکی از ترکیبات با مقدار ناچیز است که افزایش درصد آن از یک حد مجاز، علاوه بر انجام واکنش های فرعی و ایجاد گونه های مختلف ، باعث خارج شدن اکسیدایزر از محدوده ی استاندارد می شود. بنابراین اجرای روش مناسب برای کنترل میزان آب موجود در اکسیدایزر، نیازمند شناسایی و مطالعه ی دقیق واکنش ها و تعادلات منجر به تولید و مصرف آب و در نتیجه تغییر میزان آب موجود در اکسیدایزر است. در این تحقیق واکنش ها و تعادلات موجود و موثر بر تغییر ماهیت شیمایی اکسیدایزر نیتروژن تتروکسید و همچنین اثرات شرایط نگه داری اکسیدایزر از جمله تغییرات دما و گذشت زمان شناسایی و بررسی می شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی احمدی
کارشناس ارشد شیمی آلیتهران سازمان صنایع هوافضا
محمود گرجی
دکتری مهندسی شیمی تهران سازمان صنایع هوافضا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :