ارزیابی کیفیت میکروبی ماست و کشک سنتی در شهر رشت
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-152_008
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1403
چکیده مقاله:
شیر و فرآورده های آن نظیر ماست و کشک از دیرباز به عنوان بخشی از رژیم غذایی مورداستفاده قرار می گیرد و یکی از مهم ترین تامین کنندگان بخش بزرگی از نیاز انسان به کلسیم است. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی ماست سنتی و کشک سنتی عرضه شده در شهر رشت بود. در این مطالعه ۲۵ نمونه ماست سنتی و ۲۵ نمونه کشک مایع سنتی از مراکز عرضه شهر رشت از دی تا اسفند ۱۴۰۰ به صورت تصادفی ساده جمع آوری شد. کیفیت میکروبی نمونه ها ازلحاظ آلودگی کلی فرمی، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت، کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت و کپک و مخمر بررسی شدند. میزان آلودگی کلی فرمی در ماست سنتی و کشک سنتی به ترتیب۱۲/۰± ۳۵/۰ log cfu/g و ۰۸/۰± ۱۱/۰ log cfu/g و میزان آلودگی با کپک و مخمر در ماست سنتی و کشک سنتی به ترتیب ۵۲/۰± ۰۷/۲ log cfu/g و۱۸/۰± ۶۰/۰ log cfu/g بود. در بین نمونه های ماست سنتی و کشک سنتی تفاوت معنی داری ازنظر میزان آلودگی به اشرشیاکلی وجود نداشت، اما ماست های سنتی ازنظر آلودگی به کپک و مخمر تفاوت معنی داری با کشک های سنتی داشته و میزان آلودگی در آن ها بسیار بالاتر بود. با توجه به نتایج حاصله کیفیت میکروبی ماست سنتی پایین بود. بنابراین کنترل بهداشتی واحدهای تولیدکننده و نظارت بر تولید ماست سنتی در شهر رشت باید به طور مستمر انجام گیرد تا میزان آلودگی در ماست های سنتی کاهش یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mehdi Hasanzadeh Kheshtmasjedi
Faculty of Veterinary Medicine, Shabestar Branch, Islamic Azad University, Shabestar, Iran
Mohammad Hosein Movassagh
Associate Professor, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Shabestar Branch, Islamic Azad University, Shabestar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :