بررسی ارتباط نیازهای بهداشت باروری با سن در زنان خشونت دیده خانگی
محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت باروری و سلامت روان زنان
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWRMH01_068
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: خشونت یکی از نمودهای اصلی نابرابری جنسی است که مانع مهمی برای رسیدن به اهداف بهداشت باروری جهانی است چرا که به طور مستقیم با دسترسی زنان به مراقبت های بهداشتی و نتایج بهداشتی مرتبط است. زنانی که تجربه خشونت دارند بیشتر درگیر رفتارهای پرخطر بهداشت باروری می شوند. مطالعات نشان می دهند که فراوانی خشونت خانگی با سن در ارتباط است. با توجه به اهمیت بهداشت باروری در زنان خشونت دیده مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط نیازهای بهداشت باروری با سن در زنان خشونت دیده خانگی انجام شد.
روش کار: مطالعه ی حاضر مطالعه ای مقطعی است که بر روی ۳۵۰ زن خشونت دیده ی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر تهران انجام شد. نمونه های با روش نمونه گیری آسان جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های نیازهای بهداشت باروری زنان خشونت دیده و فرم مشخصات دموگرافیک جمع آوری شد و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ انجام شد.
یافته ها: نتایج آزمون آنوا نشان می دهد در میان ابعاد نیازهای بهداشت باروری فقط در مورد بعد روابط جنسی و زناشویی تفاوت معنی داری بین میانگین نیازهای بهداشت باروری برآورده شده در طبقات مختلف از نظر سن وجود دارد، افرادی که سن آنها پایین تر بود نمره بالاتری از نیاز برآورده شده در حیطه ی روابط جنسی و زناشویی را گزارش می کنند. در مورد سایر ابعاد (مشارکت مردان، خودمراقبتی، خدمات حمایتی و بهداشتی) این تفاوت معنی دار نیست.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر می توان نتیجه گرفت که سن می تواند در بعد روابط جنسی و زناشویی زنان خشونت دیده موثر باشد. برای ارتقای سطح بهداشت باروری بایستی زنان آموزشهای متناسب با رده سنی خود را دریافت کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه سادات نایبی نیا
کارشناس پرستاری، بیمارستان حشمتیه، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
انورسادات نایبی نیا
مرکز تحقیقات مراقبتهای بالینی و ارتقای سلامت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران