مادر شدن با ناهنجاری های مادرزادی قلبی: فیزیولوژی، خطرات، و مراقبت

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 122

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWRMH01_045

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: پیشرفت در مراقبت و درمان، اختلال های مادرزادی قلب را از یک بیماری حاد با مرگ ومیر بالا به یک بیماری مزمن و قابل مدیریت تبدیل کرده است، که به افراد متاثر امکان تجربه مادری را می دهد. با این حال، بارداری در این جمعیت چالش های منحصر به فردی را ایجاد می کند، زیرا تغییرات فیزیولوژیکی بر جریان خون و عملکرد قلب و عروق تاثیر می گذارد و احتمالا مادر و جنین را به خطر می اندازد. این مطالعه مروری تلاش می کند تا تعامل پیچیده بین فیزیولوژی مادرخطرات مرتبط وملاحظات مراقبت ضروری درهدایت مادری باچنین شرایطی راروشن کند. روش کار:با استفاده از روش بروم، این بررسی یکپارچه شامل جستجوی ادبیات، ارزیابی داده ها و تحلیل بود. پایگاه های اطلاعات آنلاین، از جمله SID، Magiran، Ovid، Scopus، Web of Science، EBSCO-CINAHL Complete، ProQuest، Embase و Medline با استفاده از کلمات کلیدی از قبیل "خدمات بهداشتی،" "بارداری"، "مراقبت قبل از بارداری"، "مراقبت در دوران بارداری"، "مراقبت پس از زایمان"، "بیماری های قلب" و "نقایص قلبی مادرزادی" جستجو شدند. دو پژوهشگر عناوین و چکیده ها را بررسی کردند، معیارهای ورود و خروج را اعمال کردند و یک بررسی کیفی از مقالات بر اساس سطح شواهدی که توسط ابزار مناسب اختصاص داده شده بود انجام دادند؛ فقط مطالعات واجد شرایط در نظر گرفته شدند. در نهایت، مقالات انتخاب شده به صورت مستقل توسط دو پژوهشگر تحلیل شدند، و عوامل بر اساس تکرار متنی استخراج و اولویت بندی شدند. یافته ها:از مجموع ۱۵۳ مقاله مورد بررسی، پس از اعمال معیارهای ورود و خروج و بررسی کیفی، ۱۶ مطالعه برای تحلیل نهایی در نظر گرفته شد. عواملی که توسط پژوهشگران در این مطالعات مورد تاکید قرار گرفتند، شامل: اهمیت مراقبت های تخصصی قبل از بارداری در کاهش خطرات مرتبط با بارداری در این جمعیت، استراتژی های بهینه سازی نتایج مادری و جنینی از طریق برنامه های مراقبتی اختصاصی و رویکردهای چند رشته ای، شناسایی تغییرات فیزیولوژیکی و عوارض خاصی که ممکن است در طول بارداری و زایمان به وجود آید، چالش هایی که پزشکان در مدیریت افراد باردار با ناهنجاری های قلبی مادرزادی روبه رو می شوند، نقش تکنیک های تشخیصی پیشرفته و مداخلات درمانی در بهبود نتایج بارداری، و توصیه ها برای مشاوره قبل از بارداری و برنامه ریزی خانوادگی برای رفع خطرات ممکن و بهینه سازی سلامت مادری. نتیجه گیری:یافته های این مطالعه، نیاز حیاتی به مراقبت جامع و اختصاصی را برای تضمین بهترین نتایج ممکن برای مادر و جنین در این جمعیت تاکید می کند.

نویسندگان

فاطمه شکوهی

مرکز خدمات جامع سلامت ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محسن تقدسی

مرکز تحقیقات تروما، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

فرامرز کلهر

مرکز تحقیقات تروما، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران. گروه اطفال و نوزادان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.