بررسی عملکرد شناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان دریافت کننده شیمی درمانی تکمیلی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-9-4_006
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1403
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: بیش از ۶۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، با مشکلات شناختی مواجه هستند که می تواند تاثیر قابل توجهی بر فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی آنان داشته باشد. بنابراین هدف از انجام این مطالعه "تعیین عملکرد شناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان دریافت کننده شیمی درمانی تکمیلی" می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی جامعه پژوهش را بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بخش های انکولوژی بیمارستان توحید سنندج تشکیل می دادند. بیماران دارای معیار ورود به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه فرم مشخصات دموگرافیک و ارزیابی عملکرد شناختی بیماران سرطانی FACT-cog بود. برای تحلیل داده های مطالعه از نسخه ۱۴ نرم افزار STATA و روش های آمار توصیفی وآمار تحلیلی شامل از تست کای اسکویر تی مستقل استفاده شد. سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه ۱۰۱ نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان وارد مطالعه شدند. میانگین سنی آنان ۱۵/۱۵ ±۴۴/۰۶ سال بود. میانگین مدت ابتلاء شرکت کنندگان به بیماری ۲۳/۶۱±۱۸/۰۷ ماه بود . نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره عملکرد شناختی ۲۴/۱۵±۶۸/۳۲ بود که کمتر از نمره میانگین و در محدوده متوسط می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در افراد مبتلا به سرطان پستان که تحت شیمی درمانی می باشند عملکرد شناختی در حد متوسط قرار دارد و باید آموزش های لازم در خصوص بهبود عملکرد شناختی این بیماران انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ندا شیخ ذکریایی
Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
سوما ذکریایی
, Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
محمد عزیز رسولی
Faculty of Medicine, Department of Epidemiology and Biostatics, , Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
سیده مونا نعمتی
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :