ارتباط بین نسبت های مالی عملیاتی و بازده غیر عادی شرکت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی ایده های نو در حسابداری و حسابرسی
  • کد COI اختصاصی: FINANIDEA01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا قاسمی پور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر

قدرت اله طالب نیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی بیات

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و دانشجوی دکتری حسابداری

چکیده

در این تحقیق به مطالعه اثر سه دسته از نسبت های مالی سودآوری / نقدینگی، تداوم فعالیت وکارایی بر کسب بازده غیر عادی توسط سرمایه گذاران پرداخته شد. برای اهداف این تحقیق، این نسبت ها به دو دسته بنیادی و بازاری تقیسم می شوند. نسبت های مالی میان متغیرهای مختلف اقتصادی یک واحد تجاری ارتباط برقرار نموده و این امکان را فراهم می سازند تا اطلاعات مالی شرکت های مختلف قابل مقایسه گردیده و تشخیص ارتباط بین اقلام مندرج در صورت های نالی به منظور ارزیابی واحد تجاری آسان تر گردد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که بین اکثر متغرهای بنیادی حسابداری یعنی، نسبت بازده دارایی ها، نسبت جریان های نقدی عملیاتی، تغییر در نرخ بازده دارایی ها، تغییر در حاشیه سود خالص، و تغییر در گردش کل دارایی ها رابطه معنی دار قوی مشاهده گردید، که این موضوع وابستگی شدید بازده های غیر عادی سهام را نسبت به متغیرهای ذاتی آن نشان میدهد. ولی بین جاری (نقد شوندگی) با بازده هیچ رابطه ای مشاهده نشد. همچنین، بین اکثر متغیرهای مبتنی بر بازار یعنی، نسبت اقلام تعهدی، اهرم عملیاتی، و انتشار سهام رابطه معنی دار مشاهده نگردید، و این موضوع بیانگر عدم وابستگی بازده های غیر عادی به متغیرهای غیر ذاتی و بازاری می باشد.

کلیدواژه ها

نسبتهای مالی عملیاتی، بازده غیر عادی، نسبتای فعالیت، نسبتهای سودآوری، نسبتهای کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.