بررسی اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر رشد نقدینگی در ایران طی سالها ی ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ با استفاده از الگوی خودرگرسیون برداری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
- کد COI اختصاصی: MLABCONF03_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 213
نویسندگان
دانشجوی دکتری اقتصاد مالی دانشگاه امام صادقعلیه السلام
دانشجوی ارشد اقتصاد مالی دانشگاه امام صادق علیه السلام
دانشجوی ارشد اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام
چکیده
رشد نقدینگی یکی مهمترین متغیرهای موثر بر تورم است که در علامت دهی احتمالات تغییر اقتصاد از نظام تورمیپایین به نظام تورمی بالا نقش مهمی دارد. در صورتی که میزان رشد نقدینگی کمتر از نیاز حال حاضر اقتصاد باشد تجارتو تبادلات اقتصادی، تامین نیازهای مالی اقتصاد، امنیت و پایداری بازارهای مالی و... را با مشکل مواجه می کند از طرفی اگرمیزان رشد نقدینگی بیش از حد ممکن باشد، اقتصاد کشور تورم های ناپایدار، نوسانات نرخ ارز و عدم استحکام اقتصادی راتجربه خواهد کرد. ازاینرو تعادل میان رشد نقدینگی و سایر عوامل اقتصادی بسیار مهم است و سیاستگذار اقتصادی بایدتمامی عوامل موثر بر رشد نقدینگی را تحت نظر داشته باشد. به همین سبب در این مجال سعی بر آن بوده است که اثراتوقوع شوک در متغیرهای نرخ سود حقیقی، رشد پایه پولی و رشد تولید ناخالص داخلی بر رشد نقدینگی در اقتصاد ایراندر طی سالهای ۱۳۸۶ الی ۱۴۰۰ با استفاده از الگوی خودرگرسیون برداری (VAR) مورد ارزیابی قرار گیرد. طبق برآوردصورت گرفته پس از گذشت ۵ سال در صورت وقوع یک شوک مثبت در تولید ناخالص داخلی حقیقی صرفا ۸ / ۱۵ درصد ازتغییرات رشد نقدینگی توجیه شده است. این در حالی است که در صورت وقوع شوک در نرخ سود حقیقی و رشد پایه پولیبه ترتیب ۳ / ۲۶ درصد و ۹ / ۱۹ درصد از تغییرات رشد نقدینگی پوشش داده خواهد شد که در مجموع ۴۶ درصد از تغییراترشد نقدینگی را شامل شده است. به بیان دیگر شوک در رشد تولید ناخالص داخلی حقیقی تاثیر غیرمحسوسی بر تغییراترشد نقدینگی دراقتصاد ایران داشته است و بخش قابل توجهی از تغییرات رشد نقدینگی متاثر از وقوع شوک در نرخ سودحقیقی و رشد پایه پولی بوده است.کلیدواژه ها
ناخالص داخلی، پایه پولی، نرخ سود حقیقی، رشد نقدینگی، سیاست پولیمقالات مرتبط جدید
- The Importance of Management in the Future Horizons of Policy Making, Decision Making and Planning of Organizations
- اثر محافظه کاری مشروط حسابداری، جریان نقد آزاد و درماندگی مالی بر ارزش شرکت
- The Role of Artificial Intelligence in Optimizing Marketing and Sales Processes in International Trade
- طراحی الگوی معماری تعهد بیمه ای در صنعت بیمه (مورد مطالعه: شرکت بیمه دی)
- نقش کلیدی مدیریت منابع انسانی سبز در ارتقاء عملکرد محیطی شهرداری از طریق تقویت فرهنگ سازمانی سبز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.