برآورد مدل مدیریت زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی بیمار با استفاده از روش تحلیل عاملی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMIS-10-1_008
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403
چکیده مقاله:
هدف زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی بیمار یکی از زنجیره های مهم در حوزه سلامت است. پژوهش حاضر به بررسی عوامل تاثیرگذار بر اشتراک و کیفیت اطلاعات در مدیریت زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی بیمار می پردازد.
روش ها پژوهش حاضر، کاربردی و یک مطالعه پیمایشی تحلیلی است. جامعه پژوهش ۷۸ نفر از افراد درگیر در زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی بیمار در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۶ بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای بود که روایی صوری و محتوایی آن با نظر اساتید گروه فناوری اطلاعات سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با ۰/۹۳ موردتایید قرار گرفت. تحلیل داده ها با روش تحلیل عاملی و با استفاده از نرم افزار pls نسخه ۲۳ انجام شد.
یافته ها ناپایداری محیطی و تسهیل کنندگان بین سازمانی بر اشتراک و کیفیت اطلاعات موثر نیستند، اما روابط بین بخش های مختلف درگیر در زنجیره تامین بر اشتراک و کیفیت اطلاعات موثر است. در تعریف عامل ناپایداری محیطی، متغیر نامشخص بودن تامین کننده با ضریب ۰/۹۰۵ در تعریف عامل تسهیل کنندگان بین سازمانی، متغیر پشتیبانی مدیریت ارشد با وزن ۰/۹۹۷ در تعریف عامل روابط بین بخش های مختلف درگیر در زنجیره تامین و متغیر تعهد بین شرکای زنجیره تامین با ضریب ۰/۸۶۵ بیشترین تاثیر را دارند.
نتیجه گیری افزایش صداقت، تعهد و دیدگاه مشترک بین شرکای زنجیره تامین باعث بهبود اشتراک اطلاعات باکیفیت در زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی می شود. بنابراین مدیریت موثر زنجیره های تامین نیازمند برقراری روابط موثر بین اعضای مختلف درگیر در آن زنجیره است.
کلیدواژه ها:
Pharmaceutical supply chain ، Medical consumable supply chain ، Supply chain management ، Information sharing ، Information quality ، مدیریت زنجیره تامین دارو و تجهیزات مصرفی ، اشتراک اطلاعات ، کیفیت اطلاعات
نویسندگان
ملیکه نورانیان
Department of Health Information Technology, School of Management and Medical Informatics, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
سکینه سقاییان نژاد اصفهانی
Department of Health Information Technology, School of Management and Medical Informatics, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :