شناسایی و اولویت بندی فرصت های اقتصادی مدیریت گردشگری پزشکی: روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-9-1_003
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: گردشگری پزشکی به عنوان یک صنعت رو به رشد، فرصت های اقتصادی بسیاری در بردارد. این صنعت، با درآمد ارزی برابر با صنایع خودروسازی و تسلیحات نظامی، بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت جهان است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی فرصت های اقتصادی مرتبط با مدیریت گردشگری پزشکی، با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process: AHP) به عنوان یک ابزار تصمیم گیری چندمعیاره می باشد.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای توصیفی-پیمایشی با ماهیت کاربردی و ازلحاظ زمانی مقطعی بوده است. روش پیمایشی جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد، لذا آن را می توان در زمره تحقیق های میدانی قرارداد. جامعه آماری پژوهش شامل ۲۵ نفر از افراد باتجربه و تخصص درزمینه ی مدیریت، گردشگری و پزشکی بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای و میدانی بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه مقایسات زوجی و فیش برداری بود. تحلیل داده ها، با روش AHP و نرم افزار Expert Choice ۱۱ انجام شد. پس از جمع آوری پرسشنامه مقایسات زوجی و محاسبه میانگین هندسی، نرخ ناسازگاری پرسشنامه ها کمتر از ۰/۱ به دست آمد که نشان داد داده های پرسشنامه از اعتبار لازم برخوردار بودند.
یافته ها: ابتدا، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، فرصت های اقتصادی مرتبط با گردشگری پزشکی شناسایی گردید. این فرصت ها شامل درآمدزایی، پیشرفت های تکنولوژیکی، ایجاد شغل، تنوع بخشی به صنعت گردشگری، توسعه زیر ساخت های مراقبت های بهداشتی، انتقال دانش و همکاری، خدمات و صنایع جانبی، توسعه منطقه ای و تنوع بخشی به فعالیت اقتصادی بود. با استفاده از روش AHP اولویت بندی فرصت ها انجام گردید. درآمدزایی بااهمیت نسبی ۰/۱۹۱ بالاترین رتبه، ایجاد شغل بااهمیت نسبی ۰/۱۶۲ در رتبه دوم و پیشرفت های تکنولوژیکی بااهمیت نسبی ۰/۱۳۱ در رتبه سوم قرار گرفت. تنوع بخشی به فعالیت های اقتصادی بااهمیت نسبی ۰/۴۵ در رتبه نهم و پایین ترین قرار گرفت.
نتیجه گیری: بازاریابی استراتژیک، ارائه خدمات مراقبت های بهداشتی باکیفیت، قیمت گذاری رقابتی، مراقبت های پزشکی تخصصی، تجربه بیمار محور، همکاری و مشارکت، بهبود مستمر و تقویت زیرساخت های گردشگری پزشکی، این ها ارکانی هستند که از طریق آن ها مدیریت گردشگری پزشکی نه تنها می تواند درآمد پایدار ایجاد کند، بلکه خدمات درمانی ارزشمندی را به بیماران از سراسر جهان ارائه می دهد.
کلیدواژه ها:
Medical tourism ، Analytical Hierarchy Process (AHP) ، Economic opportunities ، گردشگری پزشکی ، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ، فرصت های اقتصادی
نویسندگان
سلمان عباسیان نقنه
Assistant Professor, Department of Mathematic, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :