اثر واردات بر اشتغال استان ایلام (رویکرد داده-ستانده دومنطقه ای)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJERP-30-102_010
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر واردات بر اشتغال استان ایلام و تحلیل زوایای آشکار و پنهان بیکاری با روش غیر آماری در خصوص این استان انجام یافته است. برای این منظور جدول داده - ستانده دو منطقهای سال ۱۳۹۵ در قالب ۱۱ بخش و دو منطقه استان ایلام و سایر اقتصاد ملی ساخته شده و این اثر با استفاده از ضرایب فزاینده اشتغال در چهار سطح بخشی، درون منطقهای، بین منطقهای و ملی دو منطقهای محاسبه شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که با واردات از سایر استان ها اشتغال تمامی بخشهای اقتصادی در استان ایلام کاهش پیدا می کند. بیشترین کاهش اشتغال در بخش ساختمان با ۸/۰ شغل بوده و پس از آن بخشهای صنعت و کشاورزی با کاهش ۵/۰ شغل در جایگاه های بعدی قرار دارند. بر این اساس کمترین میزان کاهش اشتغال نیز مربوطه به بخش های معدن و واسطه گریهای مالی بوده است که کاهش ۱/۰ شغل را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
: employment ، import ، two regional input - output table ، Ilam province ، the rest of national economy. ، اشتغال ، واردات ، جدول داده - ستانده دو منطقه ای ، استان ایلام ، سایر اقتصاد ملی
نویسندگان
اسماعیل صفرزاده
AlZahra University
سمانه دشتی قره بلاغ
AlZahra University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :