تحلیل فقهی «ترکیب سلف موازی و حواله» در «اوراق سلف موازی استاندارد»
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJFEP-7-28_004
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
یکی از ابزارهای مالی اسلامی که به نقدشوندگی قراردادهای سلف می افزاید، قراردادهای سلف موازی استاندارد است. طی سال های اخیر این ابزارها در برخی کشورهای اسلامی مورد استفاده قرار گرفته و به تازگی به بازار سرمایه ایران نیز معرفی شده است. این ابزار نخستین بار در نفت و فرآورده های نفتی و با هدف تامین مالی پروژه های نفتی پیشنهاد گردیده و به سلف نفتی مشهور است. مهم ترین اشکال قراردادهای سلف موازی استاندارد از لحاظ فقهی، عدم امکان حضور در بازار ثانویه است. کمیته فقهی سازمان بورس اوراق بهادار، برای رفع این مشکل، راه کار «ترکیب سلف موازی استاندارد» را پیشنهاد کرده است. این نوشتار کوشیده است به روش تحلیلی، با تشریح راه کار ذکر شده و همچنین مطالعه عقد حواله در کتب فقهی امامیه و اهل سنت، راه کار «ترکیب سلف موازی با حواله» را نقد و بررسی کند. تحقیق حاضر نشان می دهد این روش، قابلیت اجرا در سطح منطقه را ندارد، اما برای کاربرد داخلی می توان از آن استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Induced contract ، Parallel contract ، Standard parallel predecessor ، Inductor ، Initial combination and remittance ، عقد سلف ، عقد سلف موازی ، سلف موازی استاندارد ، سلف نفتی ، ترکیب سلف و حواله.
نویسندگان
محمدصادق فاضل
Islamic theology of Qom
مجید حبیبیان نقیبی
Faculty of Economics Allameh Tabataba'i University, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :