برآورد تولید بالقوه و شکاف تولید در صنایع بزرگ ایران طی دوره زمانی ۱۳۹۲-۱۳۷۳
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJFEP-4-16_003
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
تولید بالقوه از یکی متغیرهای مهم و تاثیرگذار در اقتصاد می باشد. صنایع سهم بسزایی در توان تولیدی کشور دارند، بنابراین برآورد تولید بالقوه و شکاف تولید در صنایع بزرگ (کارگاههای صنعتی دارای ۵۰ نفر نیروی کار و بیشتر) می تواند ما را در جهت برنامه ریزی و استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدی واحدهای صنعتی راهنمایی کند. در این تحقیق تولید بالقوه صنایع بزرگ از روش اقتصادسنجی پانل دیتا بر اساس روش اینتریلیگیتور به دست آمده است. دادههای پژوهش از بانک مرکزی و مرکز آمار ایران طی دوره زمانی (۱۳۹۲-۱۳۷۳) برای کدهای نه گانه صنعتی مطابق با طبقه بندی (I. S. I. C,Rev. ۲)، جمع آوری شده است. باتوجه به نبود دادههای آماری برای برآورد متغیر موجودی سرمایه فیزیکی از روش نمایی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که صنایع نساجی (پوشاک، چرم) صنایع چوب و محصولات چوبی، صنایع کاغذ (مقوا، چاپ و انتشار) و صنایع متفرقه طی سال های ۱۳۹۲-۱۳۷۳ و صنایع محصولات کانی غیرفلزی به جز نفت و زغال سنگ از سال ۱۳۸۲-۱۳۷۳؛ دارای شکاف تولید مثبت هستند. صنایع مواد غذایی و آشامیدنی و دخانیات، صنایع شیمیایی، نفت، زغال سنگ، لاستیک و پلاستیک، صنایع تولید فلزات اساسی، صنایع ماشینآلات، تجهیزات، ابزار و محصولات فلزی، طی سال های ۱۳۹۲-۱۳۷۳ و صنایع محصولات کانی غیرفلزی به جز نفت و زغال سنگ از سال ۱۳۸۲ به بعد دارای شکاف تولید منفی هستند.
کلیدواژه ها:
Resilient Economy ، Sanction ، Public Policy. ، تولید بالقوه از یکی متغیرهای مهم و تاثیرگذار در اقتصاد می باشد. صنایع سهم بسزایی در توان تولیدی کشور دارند ، بنابراین برآورد تولید بالقوه و شکاف تولید در صنایع بزرگ (کارگاه های صنعتی دارای ۵۰ نفر نیروی کار و بیشتر) می تواند ما را در جهت برنامه ریزی و استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدی واحدهای صنعتی راهنمایی کند. در این تحقیق تولید بالقوه صنایع بزرگ از روش اقتصادسنجی پانل دیتا بر اساس روش اینتریلیگیتور به دست آمده است. داده های پژوهش از بانک مرکزی و مرکز آمار ایران طی دوره زمانی (۱۳۹۲-۱۳۷۳) برای کدهای نه گانه صنعتی مطابق با طبقه بندی (I. S. I. C ، Rev. ۲) ، جمع آوری شده است. باتوجه به نبود داده های آماری برای برآورد متغیر موجودی سرمایه فیزیکی از روش نمایی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که صنایع نساجی (پوشاک ، چرم) صنایع چوب و محصولات چوبی ، صنایع کاغذ (مقوا ، چاپ و انتشار) و صنایع متفرقه طی سال های ۱۳۹۲-۱۳۷۳ و صنایع محصولات کانی غیرفلزی به جز نفت و زغال سنگ از سال ۱۳۸۲-۱۳۷۳ ، دارای شکاف تولید مثبت هستند. صنایع مواد غذایی و آشامیدنی و دخانیات ، صنایع شیمیایی ، نفت ، زغال سنگ ، لاستیک و پلاستیک ، صنایع تولید فلزات اساسی ، صنایع ماشین آلات ، تجهیزات ، ابزار و محصولات فلزی ، طی سال های ۱۳۹۲-۱۳۷۳ و صنایع محصولات کانی غیرفلزی به جز نفت و زغال سنگ از سال ۱۳۸۲ به بعد دارای شکاف تولید منفی هستند.
نویسندگان
محمد مولایی
دانشگاه بوعلی سینا
آزاده شهاب
دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :