اریابی پوشش ریسک بازار سرمایه ایران از مجرای بازارهای جهانی (همزمانی معاملات در بورس سهام ایران و بازار انس طلا)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63
فایل این مقاله در 35 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJFEP-9-33_001
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
پوشش ریسک یکی از اساسی ترین مباحث سرمایه گذاری است که از زوایای مختلفی میتوان به این موضوع پرداخت. در این تحقیق امکان پوشش ریسک بورس اوراق بهادار تهران به عنوان نماینده اصلی بازار سرمایه از طریق بازار جهانی طلا مورد سنجش قرار گرفته است. از این رو این تحقیق به بررسی نقش طلا در ارتباط با سهام پرداخته و خاصیت های پوشش ریسک و سرمایه ی امن را در مورد آن ها مورد مطالعه قرار داده است. داده های مورد استفاده شامل بازده های روزانه ی ۲۱ شاخص سهام و داده ها ی بازده انس طلا هستند؛ با استفاده از این داده ها و الگوی رگرسیونی GARCH خواص مورد نظر برای تک تک شاخصهای سهام در برابر موقعیت های خرید و فروش انس طلا تعیین می شود و برای هر شاخص مشخص می شود که اخذ چه موقعیتی منجر به پوشش ریسک مناسب و جبران ضرر ناشی از افت این دسته از سهام ها در زمان های ریزش بازار می شود. نتایج مطالعه نشان میدهد طلای جهانی از طریق اخذ موقعیت خرید، برای هیچ یک از گروه های سهامی، (به جز شاخص حمل و نقل) یک ابزار پوشش ریسک قوی نیست. همچنین موقعیت فروش طلای جهانی در مورد شاخص های کانی های غیرفلزی و محصولات فلزی به عنوان ابزار پوشش ریسک ضعیف ایفای نقش نمود. علاوه بر این، اخذ موقعیت خرید طلای جهانی در سطح بحرانی ۱۰ درصد، برای تمام گروه های سهامی در شرایط بحرانی بازار سهام یک سرمایه ی امن قوی به شمار می رود. این در حالی است که فرضیه مذکور در سطح بحرانی ۵ درصد و ۱ درصد رد شد. در نهایت، در مورد اکثر شاخص ها اخذ موقعیت خرید منجر به ایجاد خاصیت سرمایه ی امن شده و تنها در چند مورد است (رایانه، صنعت، کانی های غیرفلزی) که موقعیت فروش انس طلا این خاصیت را از خود بروز داده است.
کلیدواژه ها:
Capital Market Hedging ، Iran Stock Exchange Market ، Simultaneous Investment. ، انس طلا (طلای جهانی)- پوشش ریسک – بازارهای جهانی- معاملات همزمان
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :