بررسی آزمایشگاهی اثر هم افزایی ترکیب غلظت های مختلف دهان شویه کلرهگزیدین و عصاره اتانولی گیاه دارویی چلغوز (Pinus gerardiana) بر پاتوژ ن های دهانی (استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-16-2_011

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: پوسیدگی دندان شایع ترین بیماری مزمن در جهان است. استرپتوکوکوس موتانس نیز مهم ترین باکتری عامل بروز پوسیدگی دندان است. متداول ترین روش شیمیایی در پیشگیری از پوسیدگی دندان استفاده از دهان شویه است. کلرهگزیدین رایج ترین دهان شویه استاندارد شناخته شده است. لذا، یافتن ترکیبات گیاهی با اثر ضدمیکروبی بالا و عوارض جانبی کمتر نسبت به کلرهگزیدین ارجحیت دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضدمیکروبی ترکیب غلظت های مختلف دهان شویه کلرهگزیدین و عصاره اتانولی گیاه دارویی چلغوز (Pinus gerardiana) بر پاتوژن های دهانی ( استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس) است. روش کار: ترکیبی از غلظت های مختلف دهان شویه کلرهگزیدین و عصاره اتانولی گیاه دارویی چلغوز تهیه شد و اثر آن در رقت های مختلف علیه باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس به روش های انتشار دیسک، چاهک پلیت و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد. یافته ها: نتایج در روش انتشار دیسک، چاهک پلیت و بیوفیلم نشان داد که عصاره اتانولی گیاه دارویی چلغوز به تنهایی اثر ضدمیکروبی درخور ملاحظه ای بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس ندارد و قیاس پذیر با کلرهگزیدین نیست (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه، با افزایش غلظت عصاره و کلرهگزیدین، اثر ضدباکتریایی و ضدقارچی به تدریج افزایش می یابد و در این میان، کلرهگزیدین (۲/۰ درصد) بالاترین اثر مهاری را بر باکتری و قارچ مورد مطالعه دارد.

نویسندگان

وهاب ایمانی

Doctor of General Dentistry, Faculty of Dentistry, North Khorasan University of medical science, Bojnurd, Iran

محمدرضا پورعباس

Dental Student, Faculty of Dentistry, North Khorasan University of medical sciences, Bojnurd, Iran

پرستو ضرغامی مقدم

Natural Products and Medicinal Plants Research Center, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

مینا باقری

Faculty of Dentistry, North Khorasan University of medical sciences, Bojnurd, Iran

فرزانه شاکری

Department of Physiology and Pharmacology, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Wu CD. Grape products and oral health. J Nutr. ۲۰۰۹۱۳۹(۹):۱۸۱۸S-۲۳S. ...
  • Singh G, Kumar D, Dash AK. Pinus gerardiana Wallichex. D. ...
  • نمایش کامل مراجع