اثر محلول پاشی اسید هیومیک و مرحله برداشت، بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.)
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 13، شماره: 60
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-13-60_007
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1403
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر محلولپاشی اسید هیومیک بر برخی ویژگیهای رشدی و فیتوشیمیایی عروسک پشتپرده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی نهاوند در سال ۱۴۰۰ انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلولپاشی اسید هیومیک (صفر، ۳۰۰ و ۶۰۰ میلیگرم در لیتر) و مرحله برداشت (میوه سبز و میوه قرمز) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار وزن تر و خشک برگ در تیمار ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و مرحله اول برداشت (میوه سبز) حاصل شد. بیشترین مقدار وزن تر میوه در تیمار ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و در مرحله دوم برداشت (میوه قرمز) به دست آمد. همچنین بیشترین مقدار وزن خشک میوه و تعداد برگ با کاربرد بیشترین مقدار اسید هیومیک (۶۰۰ میلیگرم در لیتر) در مرحله دوم برداشت به دست آمد که از نظر آماری با تیمار ۳۰۰ میلیگرم در لیتر تفاوت معنیداری نداشت. بیشترین میزان اسکوپولامین برگ در تیمارهای ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و مرحله اول برداشت و نیز تیمارهای ۳۰۰ و ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و مرحله دوم برداشت به دست آمد. بالاترین مقدار اسکوپولامین میوه نیز در تیمار ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و مرحلههای اول و دوم برداشت حاصل شد. بالاترین میزان آتروپین در برگ، با کاربرد ۶۰۰ میلیگرم در لیتر اسید هیومیک و در میوه، با کاربرد اسید هیومیک به میزان ۳۰۰ میلیگرم در لیتر ایجاد شد. به منظور کاهش کاربرد کودهای شیمیایی، جلوگیری از آلودگی محیطزیست و دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار، پیشنهاد میگردد در مطالعات مزرعهای، از اسید هیومیک، به عنوان جایگزین کودهای شیمیایی استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا ایزدی
Horticultural Sciences and Engineering Department, Nahavand Higher Education Complex, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
مهتاب صالحی
Horticultural Sciences and Engineering Department, Nahavand Higher Education Complex, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :