فراوانی اختلالات کف لگن و مولفه های فردی- اجتماعی و مامایی مرتبط در زنان سنین باروری شهر تبریز سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-27-2_005
تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلالات کف لگن، از عمده ناخوشی های شایع در زنان است که پیامدهای منفی روی زندگی روزمره زنان به همراه دارد. از آنجایی که شیوع کلی این اختلال در میان زنان ایرانی توسط ابزار مناسب گزارش نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع اختلال کف لگن و عوامل خطر آن انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بر روی ۴۰۰ زن غیرباردار واقع در سنین باروری مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر تبریز انجام گرفت. داده های مربوط به اختلالات کف لگن از طریق پرسشنامه استرالیایی کف لگن و پرسشنامه مشخصات فردی- اجتماعی و مامایی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۶) و آزمون های کای دو و رگرسیون لجستیک چندگانه انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: ۲۶۴ شرکت کننده (۶۶%) اختلال کف لگن داشتند. ۱۹۱ شرکت کننده (۸/۴۷%) اختلال عملکرد مثانه، ۲۳۵ شرکت کننده (۸/۵۸%) اختلال عملکرد مقعد، ۵۲ زن (۱۳%) پرولاپس ارگان های لگن و ۲۷۱ شرکت کننده (۸/۶۷%) اختلال عملکرد جنسی داشتند. در زنان با سطح تحصیلات ابتدایی (نسبت شانس: ۴۶/۰؛ فاصله اطمینان ۹۵%: ۸۶/۰ تا ۲۴/۰؛ ۰۱۶/۰=p) و در زنانی که ورزش می کردند (نسبت شانس: ۵۵/۰؛ فاصله اطمینان ۹۵%: ۸۶/۰ تا ۳۵/۰؛ ۰۰۹/۰=p)، شانس اختلال کف لگن کمتر بود. سابقه زایمان واژینال (نسبت شانس: ۳۷/۲؛ فاصله اطمینان ۹۵%: ۹۶/۳ تا ۴۱/۱؛ ۰۰۱/۰=p) و داشتن یبوست (نسبت شانس: ۳۷/۳؛ فاصله اطمینان ۹۵%: ۰۰/۷ تا ۶۲/۱؛ ۰۰۱/۰>p) شانس اختلال کف لگن را به طور معنی داری افزایش می داد. نتیجه گیری: اختلال کف لگن در میان زنان شرکت کننده شایع بود. نتایج مطالعه، عوامل خطر خاص را در مدیریت و پیشگیری از اختلالات کف لگن برجسته می کند، لذا انجام غربالگری و اقدامات پیشگیرانه با در نظر گرفتن عوامل خطر آن توسط کارکنان سلامتی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه رشیدی
کارشناس ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مژگان میرغفوروند
دکترای تخصصی بهداشت باروری، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :