ویروس پاپیلومای انسانی و بارداری: یک مطالعه مروری نقلی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 245
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-27-2_007
تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) شایع ترین عفونت منتقله از راه جنسی است. ویروس HPV در صورت پایداری در بدن، عامل ایجاد چندین سرطان در ناحیه آنوژنیتال و اوروفارنکس است. ابتلاء به ویروس HPV در دوران بارداری ممکن است با پیامدهای نامطلوبی همچون زایمان زودرس و سقط جنین همراه باشد؛ مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط عفونت HPV با پیامدهای نامطلوب بارداری در مطالعات مختلف انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری نقلی، برای یافتن مقالات مرتبط، پایگاه های PubMed و Google Scholar با استفاده از کلمات کلیدی HPV، Papillomavirus، HPV in Pregnancy، HPV Transmission و Adverse outcomes از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ جستجو شدند. بدین منظور مقالات پژوهشی اصیل، کارآزمایی بالینی، مروری و گزارش موردی مرتبط با موضوع مورد بررسی وارد مطالعه شده و مطالعات غیرمرتبط حذف شدند. فرآیند گزینش مقالات به ترتیب با مطالعه عنوان، چکیده و محتوا انجام شد. زبان پذیرش مقالات انگلیسی بود. یافته ها: نتایج مطالعات نشان داده اند که خطر ابتلاء به عفونت HPV در زنان باردار نسبت به زنان غیرباردار بالاتر است. همچنین خطر زایمان زودرس و پارگی زودرس کیسه آب در زنان باردار HPV مثبت بیشتر از زنان HPV منفی گزارش شده است. برخی مطالعات به ارتباط HPV و مرگ خودبه خودی جنین نیز اشاره نموده اند. نتیجه گیری: با توجه به عوارض متعدد ابتلاء به عفونت HPV در زنان باردار، بهتر است قبل از بارداری از عدم ابتلاء به این ویروس، اطمینان حاصل شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم شفائی
کارشناس ارشد بیوشیمی بالینی، مرکز تحقیقات عفونت های منتقله از خون، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران.
علی اکبر شمسیان
استاد گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران.
فاطمه تارا
استاد گروه زنان و مامایی، هسته تحقیقاتی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
مریم شاهی
دکترای تخصصی پزشکی مولکولی، مرکز تحقیقات عفونت های منتقله از خون، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :