تصویر مبهم: تجربیات زیسته بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی از انگ رسانه ای
محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 26، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFMH-26-1_006
تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی به عنوان یک گروه اقلیت مورد تبعیض اجتماعی، انگ و طرد شناخته می شوند. منابع متعدد انگ برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی، از جمله روزنامه ها، فیلم ها، تلویزیون، وب سایت ها و کتاب ها، کلیشه های منفی را ترویج می کنند. از آنجایی که تاثیر رسانه ها بر دیدگاه و تفکر مردم نسبت به این بیماران بسیار مهم است، هدف این مطالعه درک تجربیات زیسته بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی از انگ رسانه ای است. روش کار: این مطالعه پدیدارشناختی هرمنوتیکی بخشی از دوره دکتری است. پایان نامه در رشته پرستاری مطالعه اصلی بر روی ۱۲ بیمار روانپزشکی بستری در بیمارستان ابن سینا مشهد در سال ۱۳۹۶ انجام شد که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های عمیق بدون ساختار استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل پدیدارشناسی تفسیری انجام شد. یافته ها: ارائه نادرست رسانه ای یکی از موضوعات اصلی مورد بررسی پدیده در پروژه اصلی است که از دو موضوع فرعی اغراق رسانه ای و تشویش اذهان عمومی، تشکیل شده است. چندین معنی مشترک از هر یک از اینها پشتیبانی می کنند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه برای مبارزه با انگ در بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی در ایران، مناسب است. همچنین، یافته های این پژوهش می تواند مداخلات و سیاست هایی را برای جلوگیری از گسترش انگ از طریق رسانه ها در مورد افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی شکل دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Abbas Heydari
Nursing and Midwifery Care Research Center, School of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
Ali Meshkin Yazd
Ph.D. in nursing education, School of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
Parvaneh Soodmand
Ph.D. in nursing education, Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Mashhad Medical Science, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :